Bakan Varank’tan patronlara ‘işçilerin karşısında sessiz kaldınız’ sitemi

Bakan Varank’tan patronlara ‘işçilerin karşısında sessiz kaldınız’ sitemi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TOBB Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada patronlara sitem ederek, işçilerin tepkileri karşısında sessiz kaldıklarını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, patronlara hazırlamakta oldukları yeni stratejileri sunduktan sonra sitemde bulundu. Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, Varank’ın TBMM’ye sunulan kanun teklifinde belirli süreli çalışmayla işçilerin haklarını gasp etmeye yönelik bazı maddelerin çıkarılmasını hatırlattığı; bunun da nedeninin işçilerin  itirazları olduğunu söylediği kaydedildi.

İŞ DÜNYASININ TALEBİYLE...

Bakan Varank’ın “iş dünyasının talebiyle getirilen düzenlemelere ilişkin işçi kesiminin çok yoğun ses çıkardığı dönemde iş dünyasının sessiz kaldığı” eleştirisini getirdiği ve “İş dünyasını yanımızda görmek istiyoruz” dediği belirtildi. Varank’ın iş dünyasının talepleriyle oluşturulan düzenlemeler konusunda savunma anlamında iş dünyasının düzenlemeye daha güçlü destek vermesini, sesini yükseltmesini istediği bildirildi.