Bakan Selçuk: Okullar için son karar eylül ayında verilecek

Bakan Selçuk: Okullar için son karar eylül ayında verilecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Ağustos'ta açılacağına ilişkin açıklamanın mevzuat gereğince yapıldığını ve son kararın eylül ayında salgın tablosuna göre verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tabii Mobil Uygulaması Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada okulların açılma tarihi ile ilgili olarak açıklanan 31 Ağustos tarihinin mevzuat gereğince açıklandığını, asıl kararın ise eylül başında salgın tablosuna göre verileceğini duyurdu.

Selçuk konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Biz takvimi mevzuat gereği açıklamak zorundayız. 31 Ağustos’ta açılacak dediğimizde, 31 Ağustos’ta açılmasını temenni ediyoruz, sağlıkla sıhhatle bir ortam oluştuğunda bunu kesinlikle ortaya koymak istiyoruz. Şartlar elverişli olursa da ‘Bunu o tarihte açacağız’ demeye çalışıyoruz. Bütün planlarımızı buna göre yaptık.

Bilim Kurulu’nun ortaya koyacağı veriler dikkate alındığında o tarihte açılıp açılmayacağını biz rahatlıkla işaret edebiliriz ama bugünden bunu söylememizin beklenmesi doğru değil. Verilere bakarız, ağustosun sonundaki, eylülün başındaki tabloya göre hareket ederiz. Denilirse ki ‘Bir süre daha açmayın, uzaktan eğitime devam edin’, biz devam ederiz, hiç sorun yok.”