Bakan Pakdemirli açıkladı: Adana'da 4 gündür devam eden orman yangını kontrol altına alındı

Bakan Pakdemirli açıkladı: Adana'da 4 gündür devam eden orman yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'da 4 gündür söndürülemeyen orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'nın Pozantı ilçesinde 9 Eylül'de başlayan ve devam eden orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Pakdemirli açıklamasında "Adana-Pozantı yangını kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları sürüyor. An itibariyle aktif hiçbir yangınımız kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de yazılı bir açıklama yapmıştı. 

Karacabey, Ormanlık alana yangının sirayet etmemesi için havadan ve karadan mücadele edilerek burada cephe oluşturularak kontrol etme çalışmaları devam ediyor" demişti.

Karacabey, söz konusu alandaki yangının can ve mal tehdidi oluşturmadığını ve orman varlığını tehdit etmediğini kaydederek, "Arazinin taşlık, kayalık, sarp olması ve yol bulunmaması nedeniyle yangının kontrol altına alınması zaman alacak. Yangın alanı kapalı bir havza olduğundan ekiplerimizce etrafı çevrilmiş olup yanan alanın artmaması, can ve mal kaybı riski ve ormanlık alanın zarar görmemesi için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA