Bakan Özer'in aşı açıklamasına TTB'den yanıt: 'Rakamlarla oynamanın, algı yaratmanın hiçbir anlamı yok'

Bakan Özer'in aşı açıklamasına TTB'den yanıt: 'Rakamlarla oynamanın, algı yaratmanın hiçbir anlamı yok'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in öğretmenlerdeki aşılanma oranlarını tek doz üzerinden paylaşmasını eleştiren TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, "Rakamlarla oynamanın, algı yaratmanın hiçbir anlamı yok" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın okulların yüz yüze eğitime devam edebilmesi için pek çok ihtimali düşündüklerine yönelik açıklamasını değerlendirdi. Alınmayan önlemlere dikkat çekerek tedbir çağrısında bulunan Ökten, "Okul ve derslik sayısı artırılmadı, kalabalık mevcutlar azaltılmadı, gerekli hijyeni sağlayacak personel alınmadı, öğretmen sayıları artırılmadı ve bu şekilde eğitime geçildi. Öncelikle bunların mutlaka yapılması lazım." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal’ın haberine göre Ökten, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenlerin aşılanma oranlarını tek doz üzerinden paylaşmasını da eleştirdi. Ökten, "Mutlaka çift doz aşı tamamlanmalı ve hatırlatma dozu gelenler için çağrı yapılmalı. Rakamlarla oynamanın, algı yaratmanın hiçbir anlamı yok." şeklinde konuştu.

"DAHA CİDDİ AŞI KAMPANYALARI YAPILMALI"

Aşısız öğretmenlere getirilen haftada iki PCR test zorunluluğuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Ökten, şunları söyledi:

"Bu yapılıyor mu, bilmiyoruz. Eskiye göre test sayılarında yeterince bir artış yok. Demek ki ya takip yapılmıyor ya da yeterince test yapılmıyor.  Aşı yerine PCR testi ekonomik olarak pahalı. Aynı zamanda insanlar hastanelere gönderilerek hastalanma potansiyeli oluşturuluyor. Bunun yerine aşı ve PCR merkezleri artırılmalı ve daha ciddi aşı kampanyaları yapılmalı."

DAHA FAZLA