Bakan Muş, Mersin'de yakalanan 'sahipsiz' uyuşturucuya ilişkin konuştu: 'Kimsenin gözünün yaşına bakacak değiliz'

Bakan Muş, Mersin'de yakalanan 'sahipsiz' uyuşturucuya ilişkin konuştu: 'Kimsenin gözünün yaşına bakacak değiliz'

Ticaret Bakanı Muş, Mersin Limanı'nda yakalanan ve iddianamede sahibinin belirlenemediği belirtilen 533 milyon lira değerindeki uyuşturucuya ilişkin, "Kimsenin gözünün yaşına bakacak değiliz" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2022 bütçesine dair görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Mersin Limanı'nda yakalanan ve iddianame de sahibinin bulunamadığı belirtilen 533 milyon lira değerindeki uyuşturucuya dair konuşan Muş, "Mersin'de yapılan yakalamalarla ilgili 17 şahıs tutuklandı, bunların yargılanmaları devam ediyor" derken, "Burada en küçük suistimalde asla ve asla kimsenin gözünün yaşına bakacak değiliz" ifadelerini kullandı.

Görüşmeler sırasında uyuşturucu kaçakçılığına dair açıklamalarda bulunan Muş, "Riskli bölgelerden gelenlerin tamamı kırmızı hatta düşüyor. X-rayden geçiriliyor. X-rayden geçince gerekirse dedektör köpeklerle bunun üstüne gidiliyor. Konteyner, tırlar, tren, kara yolu ya da hava yoluyla, hangi şekilde geliyorsa bunlarla ilgili tedbirleri üst seviyede tutuyoruz. Yaptığımız yakalamaları kamuoyu ile paylaşıp savcılığa bildiriyoruz" dedi.

'KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKACAK DEĞİLİZ'

Sözlerine, "Mersin'de yapılan yakalamalarla ilgili 17 şahıs tutuklandı, bunların yargılanmaları devam ediyor. Bunlar farklı farklı dosyalarda. Latin Amerika'nın belli ülkelerinden artan sevkiyatlar kırmızı hatta düşürülüyor. Kırmızı hatta bunlar inceleniyor" diyerek devam eden Muş, "Burada en küçük suistimalde asla ve asla kimsenin gözünün yaşına bakacak değiliz" şeklinde konuştu.

'DENETİM YAPARAK FİYATLAR DÜŞMEZ'

Fiyat artışlarına ilişkin de konuşan Bakan Muş, "Denetim yaparak fiyatlar düşmez, denetim neden yapılır, arz talep dengesiyle uyuşmayan bir şey varsa Bakanlık buna müdahale edebilir. Bakanlık kanunlar çerçevesinde buna müdahale eder. Şöyle bir şey algılanmasın, denetledik fiyatlar düşecek. Böyle bir şey yok. Gramajlar ve etiketlerle ilgili şikayetler geliyor, etikette 10 lira diyor kasada başka fiyatla karşılaşılıyor. Bakanlığın denetim alanı bunlarla ilgilidir" ifadelerini kullandı. 

E-TİCARETE DÜZENLEME HAZIRLIĞI

Muş, e-ticaret sektörüne yönelik eleştiriler üzerine ise sözlerini şöyle sürdürdü:

"Online satış alanını takip ediyoruz. Burası çok önemli, çok önemsediğimiz ve yakından izlediğimiz bir alan. Bu alanla alakalı bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü ticaretin kuralı olması gerektiğine inanıyoruz. Zincir marketler ilgili pek çok eleştiri bu online sitelerle alakalı da yapılıyor. Çok fazla ürün sattıkları, komisyon oranları gibi pek çok alanda eleştiri yapılıyor. Bakanlığa ulaşan pek çok şikayet söz konusu. Bunların hepsini değerlendirip bir düzenleme, çalışma yapmak istiyoruz. Eğer Meclis'ten yetkiye ihtiyaç duyarsak Meclis'ten talepte bulunacağız. Meclis'te bize bu yetkiyi verirse düzenleme konusunda daha net adımlar atabiliriz."

Görüşmelerin ardından Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu ve Helal Akreditasyon Kurumu'nun 2022 yılı bütçesi kabul edildi.