Bakan Lütfi Elvan'dan Merkez Bankası'yla ilgili 'bağımsızlık' iddiası

Bakan Lütfi Elvan'dan Merkez Bankası'yla ilgili 'bağımsızlık' iddiası

Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Lütfi Elvan, iktidarın kontrolünde olmasıyla eleştirilen TCMB ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

İleri Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları ve araçları belirleme ve uygulama görevi Merkez Bankası'na aittir” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Lütfi Elvan, bağımsızlığı eleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’yla (TCMB) ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

TCMB’nin temel amacının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu öne süren Lütfi Elvan, “Bu amaç doğrultusunda fiyat istikrarını sağlayacak politikaları ve araçları belirleme ve uygulama görevi Merkez Bankası’na aittir” ifadelerini kullandı.

Elvan’ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Merkez Bankası'nın temel amacı fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Bu amaç doğrultusunda, fiyat istikrarını sağlayacak politikaları ve araçları belirleme ve uygulama görevi Merkez Bankası'na aittir. Hiç şüphesiz, fiyat istikrarı, ekonomide öngörülebilirliği artırarak sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refah artışına katkıda bulunmaktadır. Bu, hem ülkemizdeki hem de uluslararası deneyimlerin gösterdiği, genel kabul gören bir durumdur.

Merkez Bankası 19 Kasım’da net ve güçlü bir parasal sıkılaştırma yaparken, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırarak önümüzdeki dönemde sade bir para politikası çerçevesi benimseyeceğini ilan etti.”

 

DAHA FAZLA