Bakan Kurum: Toplanan deprem vergilerinden 8 kat daha fazlası deprem için harcandı

Bakan Kurum: Toplanan deprem vergilerinden 8 kat daha fazlası deprem için harcandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depremiyle birlikte yeniden gündeme gelen deprem vergilerine ilişkin "Toplanan deprem vergilerinden 8 kat daha fazlası deprem için harcandı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesinin açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yurttaşların "Deprem vergilerine ne oldu?" tepkisine ilişkin açıklama yaptı. 

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olan Kurum, toplanan vergiden 8 kat daha fazlasının depreme karşı alınan önlemler için harcandığını iddia etti.

Bugüne kadar 147 milyar lira deprem vergisinin toplandığını söyleyen Kurum, kamu hastaneleri, okullar, valilik ve kaymakamlık binaları, sosyal konut ve kentsel dönüşüm için 1,2 katrilyon lira harcandığını belirtti.

Bakan Kurum şunları söyledi:

'DEPREM VERGİLERİNDEN KATBEKAT FAZLASINI HARCADIK'

"81 ilimizde yapılması gereken sosyal donatı ihtiyaçlar var. Bunun içinde altyapı projeleri de var. Köprülerin güçlendirilmesi de var, yolun yapılması da var, afet toplanma alanları da var, kamu okullarının yenilenmesi de var. Biz binaların envanterini risk var mı yok mu diye çıkarıyoruz.

Kentsel dönüşümle alakalı bakanlığımız ve TOKİ'mizin yürüttüğü işlere 60 milyar lira kaynak aktarmışız. 15 milyar lira sadece kiraya vermişiz. Deprem vergilerinin katbekat fazlası harcanmaktadır. Vatandaşımız bu konuda müsterih olsun."