Bakan Kurum: İzmir'de acil yıkılacak bina sayısı 342

Bakan Kurum: İzmir'de acil yıkılacak bina sayısı 342

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen İzmir'de acil yıkılacak bina sayısının 342 olduğunu açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 114 yurttaşın hayatını kaybettiği, bin 35 yurttaşın yaralandığı İzmir depreminin yardından yapılan çalışmalara ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Kurum, acil yıkılacak bina sayısının 342 olduğunu açıkladı. Kurum, hastanelerde tedavisi devam eden yurttaş sayısının ise 24 olduğunu açıkladı.

Bayraklı ilçesindeki çalışmaların tamamlandığını söyleyen Kurum, Tüm İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesi yapıldı. Şu an için acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342 oldu, bağımsız bölüm sayısı da 4 bin 350'ye ulaşmış durumda. Az hasarlı 3 bin 660 binamız, orta hasarlı da 383 binamız şu an için tespit edilmiş durumda. İnşallah 3 gün içinde ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını tamamlamış olacak. Bir taraftan binaların yıkım sürecini devam ettiriyoruz, 16 binanın yıkım süreci tamamlandı" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA