Bakan Kurum: Deniz salyası için eylem planı 6 Haziran'da açıklanacak 

Bakan Kurum: Deniz salyası için eylem planı 6 Haziran'da açıklanacak 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 4 Haziran'da "Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" yapacaklarını, 6 Haziran'da da Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. 

Marmara Denizi'ni yok olma tehlikesiyle karşı karşı bırakan deniz salyası sorununa ilişkin açıklama yapan Bakan Kurum, tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı yapacaklarını, 6 Haziran'da da Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurum, deniz salyasının (müsilaj) Türkiye'nin denizlerini tehdit eden önemli sorunlardan birisi olduğunu vurgulayarak, Marmara Denizi'nde görülen çevresel soruna "ortak akılla" çözüm üreteceklerini ifade etti. 

Kurum, küresel ısınma sonucu deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki durağanlık ve kirliliğin müsilaja yol açan nedenler olarak öne çıktığını söyleyerek 300 kişilik ekiple Marmara Denizi'nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetlediklerini söyledi. 

Çalışmaları yerel yönetimlerle ve üniversitelerle beraber yürüttüklerini belirten Kurum, "Çözüme herkesi dahil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da 'Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri' çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran'da da 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

DAHA FAZLA