Bakan Koca yeni vakada bugünü işaret etti: 'Muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız'

Bakan Koca yeni vakada bugünü işaret etti: 'Muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda yeni vaka sayılarına ilişkin bugünü işarete ederken, "Muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız" dedi.

Türkiye'de yeni tip (Covid-19) vaka sayıları artış göstermeye başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre vaka sayısı 10 binlere dayandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden salgının seyriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Koca dün yaptığı paylaşımda bugünü işaret ederken, "Muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca şunları kaydetti:

"Yüzde 63'ümüz en az bir doz aşımızı olduk. Aşılanma oranı daha düşük olsaydı, bugün daha yüksek vaka sayılarıyla karşılaşacaktık. ZAYIF NOKTAMIZ, salgınla mücadelenin kuralları konusunda yorulmuş olmamız ve bazılarımızın aşıyı ertelemesidir. Kurallarla, aşıyla kontrolü ele alalım.

Vaka sayılarının 1 gün, birkaç gün içinde düşmediğini deneyimlerimizle biliyoruz. Yarın muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız. Sonraki günleri uyacağımız kurallar, yaptıracağımız aşılar belirleyecek. Almak istediğimiz sonuca göre hareket edelim. Kararlı davranalım."

 

DAHA FAZLA