Bakan Koca: Vaka sayısı 5'e çıktı

Bakan Koca: Vaka sayısı 5'e çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada, aynı aileden 3 kişiye daha koronavirüs teşhisi konduğunu ve toplam vaka sayısının 5'e yükseldiğini söyledi

Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak "Mücadelemizin bir üstünlüğü var. Mevcut tabloda sınırlarını biliyoruz. 10 Mart itibariyle olayın Türkiye'deki seyri, diğer ülkelere kıyasla bir avantaj sunmaktadır. Bulaşıcı bir hastalıkla duygular değil, akıl mücadele edebilir" dedi.

Sağlık Bakanı Koca koronavirüse karşı yeni tedbirleri açıkladı:

"Hastaneye ziyaretçi kısıtlaması gerekecek, mesai saati içinde ziyaretçi alınmayacak" 

"ALO 184'ü koronavirüs danışma hattına çeviriyoruz"

"Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar 16/03/2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılmıştır"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada, aynı aileden 3 kişiye daha koronavirüs teşhisi konduğunu ve toplam vaka sayısının 5'e yükseldiğini söyledi.

'CEZAEVİ GÖRÜŞLERİ 2 HAFTA SÜREYLE ERTELENDİ'

Bilim Kurulu Toplantısında yer alan Adalet Bakanı Gül'ün konuşmasından öne çıkanlar:

Adalet Bakanlığımıza dair aldığımız önlemleri uygulayacağız. Dün toplantıda aldığımız kararlar oldu. Nisan sonuna kadar yurt dışı seyahatlerinin iptali konusunda kararları almıştık. 

Özellikle bugün itibari ile ceza infaz kurumları kapsamında, hastalık belirtileri olanların ceza infaz kurumlarına alınmaması, kabul durumunda solunum enfeksiyonu olanların belirli bir alana alınması kararlaştırıldı. Açık ve kapalı cezaevilerinde 2 hafta boyunca görüşler ertelenmiştir. Kamuda çalışanların özel izinleri ertelenmiştir. Bu haklar ise saklıdır, daha sonra verilecektir. 

9 ÜLKEYE SEYAHAT YASAĞI

Havayolunda ise, Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika Avusturya, İsveç ve Hollanda yarın 08.00'den itibaren 17 nisan tarihine kadar durdurulacaktır.