Bakan Kasapoğlu: Yurtlarda açık büfe var

Bakan Kasapoğlu: Yurtlarda açık büfe var

Öğrencilerin barına sorunlarını katıldığı televizyon programında reddeden Bakan Muharrem Kasapoğlu, "Barınma ihtiyacı olan tüm öğrenciler devletin güvencesi altında" derken, yurtlarda 'açık büfe' olduğu iddiasında bulundu.

Koronavirüs salgını sonrası yüz yüze eğitime dönen üniversite öğrencileri, yüksek kira ve yurt fiyatları nedeniyle barınma sorunları yaşarken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğu da sorunu görmezden gelmeye devam ediyor.

Yandaş CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuya ilişkin ilişkin açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, yurtların 'otel zincirleriyle rekabet edilecek seviyede' olduğu iddiasını bir kez daha dile getirirken, "Eskiden olduğu gibi menüde ne varsa onu almak zorunda değil, açık büfe var" dedi.

"BAIRNMA İHTİYACI OLAN TÜM ÖĞRENCİLER DEVLETİN GÜVENCESİ ALTINDA"

Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Türkiye'nin son 19 yılda sessiz sedasız gerçekleştirdiği devrimlerden bir tanesi de gençlere yaptığı yatırımlardır. Açık ara dünyanın en güçlü, hem hizmet kalitesi açısından hem de nicel anlamda, en güçlü altyapı bizde. 624 bin başvuru söz konusu. Bu rakam normal şartlarda 350 binlerde. Bu yıl pandemiden kaynaklı bu yığılmanın rakamını görüyoruz. Geçen başvuru almadığımız için talep ikiye katlandı. Buna rağmen ihtiyacı olan tüm öğrencilere destek vereceğimizi söylüyoruz. Yerleşemeyen öğrencilerin ihtiyacının karşılanması için çalışıyoruz. Barınma ihtiyacı olan tüm öğrenciler devletin güvencesi altında.

1 milyondan fazla yurt yatak kapasitesi var. 2002'de 190 yurt sayısı varken bugün 774 yurt sayısı var. 182 bin yatak 2002 yılında, şu an itibarıyla ise 724 bin 126. Bu 724 binlik rakamın içerisinde son 19 yılda bizim 182 bin kapasiteden çeşitli nedenlerle yıkıp yeniden inşa ettiğimiz 120 bin yatak var. 75 il, 57 ilçe iken bugün 81 il 245 ilçede yurtlarımız var. Kıbrıs'ta binlerce öğrencimiz var. 2002'de rakam 0, şu an itibarıyla orada 5 yurdumuz var. 451 bin öğrenci kredi-burs alıyorken bugün 1.5 milyona yakın öğrenci bu imkandan faydalanıyor.

Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin sadece barınması değil bizim amacımız. Onlar için en iyisi sunmak. Bu çerçevede de beslenme önemli bir konu. Yurtta kalan arkadaşlarımıza her ay 570 liralık bir katkı sunuyoruz. Eskiden olduğu gibi menüde ne varsa onu almak zorunda değil, açık büfe var. Dünyanın en güçlü altyapısı. Otel zincirleriyle rekabet edebilecek derecede de bir genişliğe sahip. Bu rakamı her geçen gün artıracağız."

"EYLEM YAPANLAR ÖĞRENCİ DEĞİL"

Sözlerinin devamında bu yıla özgü bir yoğunluk olduğunu savunan ve bunun da çözüldüğünü söyleyen Kasapoğlu, eylem yapan öğrencileri hedef aldı. "Gençleri istismar eden yapılara, zihniyetlere prim vermeyelim" diyen Kasapoğlu, "Oradaki öğrencilerle ilgili olarak yardımcı olmak için yurt başvuruları ve yedek başvurularına bakalım. Üzülerek söylüyorum hemen hemen tamamının yurt başvurusu yok. 3-4 kişinin yedek sıralaması söz konusu. Çoğunun öğrenci olmadığı, öğrenci olanlarında yurt başvurusu olmadığı kayıtlarda var.''

DAHA FAZLA