Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: 'Haziran ayının sonunda temelini atacağız'

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: 'Haziran ayının sonunda temelini atacağız'

Yandaş A Haber'e açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin temelinin haziran ayının sonunda atılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yurttaşların ve bilim insanlarının yaratacağı doğa tahribatı nedeniyle karşı çıkmasına rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsteseniz de istemeseniz de yapılacak" dediği Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karaismailoğlu, "Haziran ayının sonunda temelini atacağız" dedi. 

Yandaş A Haber'e konuşan Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un deprem riskini artırmadığını iddia ederken şunları söyledi:

"Kanal İstanbul süreci 2011'da başlayan bir süreçti. Aslında bunların hepsi, yani 3. havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray, aslında bunları birbirinden ayırmamak gerekir. Bu süreçte hepsi yapıldı, artık Kanal İstanbul kaldı. 200'ün üzerinde bilim adamı çalıştı. Bütün simülasyonlar, testler, kontroller yapıldı. Bu uzmanların verdiği karar sonucunda o dediğiniz dezenformasyonların hiçbirinin doğru olmadığını herkes biliyor."

'1,5 ASIRLIK BİR HAYAL BU'

Avrasya Tüneli hakkında da konuşan Karaismailoğlu, "Sırf İstanbul için değil dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi. İki kıtayı iki çift katlı tünelle birleştirdiğimiz çok önemli çok büyük bir proje. Adeta bir mühendislik harikası aslında. Çok ileri mühendislik teknolojileri kullanılmış yüksek teknoloji isteyen bir iş. Böyle gurur verici bir projeyi ülkemize kazandırdığımız için biz de çok mutluyuz. İstanbul trafiğine de önemli ölçüde fayda sağlayan bir proje. Aslında 1,5 asırlık bir hayal bu. Sultan Abdülmecid bunu ilk fikir olarak söylemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip oldu bu tünelin imalatını yapıp vatandaşımıza ülkemize kazandırmak”