Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: 'Ekosistemi bozacak bir şey yok'

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: 'Ekosistemi bozacak bir şey yok'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Ekosistemi bozacak bir şey yok. 2021'de Kanal İstanbul'la ilgili önemli gelişmeler olacak" açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. 

Programda bilim insanları ve yurttaşların yaratacağı doğa tahribatı nedeniyle karşı çıkmasına rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsteseniz de istemeseniz de yapılacak" dediği Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Ekosistemi bozacak bir şey yok. 2021'de Kanal İstanbul'la ilgili önemli gelişmeler olacak" dedi.

İstanbul Boğazı'nın ihtiyaçları karşılamadığını savunan Karaismailoğlu şunları söyledi:

"Önümüzdeki 100 yılın ihtiyaçlarını tasarlamak lazım. Denizden ticaret sağlanıyor, gemi hacimleri oldukça büyüdü, gemi ve liman yatırımları artıyor. Dünya'nın şu anki ticaret hacmi 12 milyar ton. Artarak gidiyor. İstanbul Boğazı bunu kaldıramıyor. Yapacağımız bir su yoludur. Ekosistemi bozacak bir şey yok. Devasa bir proje, hazırlıklar devam ediyor, teknik olarak yol aldık. Yasal düzenlemeler var. Finans modelini çalışıyoruz. 2021'de Kanal İstanbul'la ilgili önemli gelişmeler olacak."