Bakan Ersoy'un oteline 2,3 milyar TL teşvik desteği

Bakan Ersoy'un oteline 2,3 milyar TL teşvik desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ersoy'un oteline yatırım teşvik desteği verdi.

Haziran ayında 2 milyar 150 milyon TL teşvik desteği alan Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a temmuz ayında da 2 milyar 350 milyon TL yatırım teşvik desteği verildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından temmuz ayına ilişkin patronlara verilen teşvikler Resmi Gazete'de yayımlandı. 38 milyar 165 milyon TL değerinde 838 teşvik belgesi verilirken, listede Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yöneticisi ve ana hissedarı olduğu Bodrum Türkbükü’ndeki MRA Turizm ve Otel İşletmeciliği AŞ de yer aldı. 307 oda, 870 yataklı 5 yıldızlı otel projesine 2 milyar 350 milyon TL yatırım teşvik desteği verildi.

KREDİ DESTEĞİ VE VERGİ İSTİSNASI

Sol Haber'den Kadir Sev'in haberine göre, bölgesel öncelikli yatırım sınıfından verilen teşvik unsurlarında; 7 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesini devletin karşılaması, projeyi gerçekleştirmek amacıyla alınacak kredilere faiz desteği ile gelir vergisi, gümrük vergisi ve KDV istisnaları yer aldı. 

ÇED ONAYINDAN 2 AY SONRA TEŞVİK

Ersoy'un 25 dönüm ormanlık araziyi talan edecek otel projesi geçen mayıs ayında tartışmalı bir ÇED sürecinden sonra onaylanırken, 2 ay sonra da teşvik listesine alınmış oldu.

HAZİRANDA DA 2,1 MİLYAR TL TEŞVİK ALMIŞTI

Ersoy, Aralık 2020’de Bodrum Hilton Tükbükü Oteli’in de sahibi olduğu Azerbaycan merkezli ISR Turizm Şirketini satın almış ve adını MRA turizm ve Otel İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirmişti.

7 Ağustos 2022 günü Resmi Gazetede yayımlanan geçen haziran ayının yatırım teşvik listesinde, Ersoy'un sahibi olduğu Voyag Turizm Otelcilik AŞ’nin 2 milyar 150 milyon TL tutarındaki modernizasyon projesine "bölgesel öncelikli yatırım" sınıfında yer verilmişti.

Ersoy’un sahibi olduğu şirketlere yalnızca 2 ayda verilen teşviklerin tutarı 4,5 milyar TL'ye ulaştı.