Bakan Dönmez'den TRT payı açıklaması: 'Vatandaşlarımıza yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız'

Bakan Dönmez'den TRT payı açıklaması: 'Vatandaşlarımıza yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız'

Zamlar sonrası halka 'tasarrruf' çağrısında bulunan Bakan Fatih Dönmez, faturalardan kaldırılacak TRT payı ile birlikte destek vermiş olacaklarını söyledi. Dönmez, "Vatandaşlarımıza yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız" ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'nde' açıklamalarda bulundu.

Daha önce art arda gelen zamlar nedeniyle yurttaşlara 'tasarruf' önerisinde bulunan Bakan Dönmez, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Kabine toplantısı ardından duyurduğu elektrik faturalarından TRT payı ve enerji fonunun kaldırılmasına ilişkin de konuştu. Dönmez, "Önümüzdeki dönem faturalardaki TRT ve enerji fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de doğal gaz bulunduğuna dair daha önce verilen 'müjde'lerin ardından yurttaşlar zamlarla karşı karşıya kalırken, Dönmez "Karadeniz'deki keşiflerimizin miktarını ve değerini artıracak yeni müjdeler için gün sayıyoruz" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA