Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Bilgin, düzenleme için "Bu hafta Meclis'e gelebilir" dedi.

EYT konusunda açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, düzenlemenin bu hafta Meclis'e geleceğini tahmin ettiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, dün Saray'da düzenlenen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bilgin, ödenmemiş sigorta pirim borçlarının yapılandırılması çalışmasına ilişkin, "Yapılandırma, Hazine Bakanlığı'nın hazırladığı bir çalışma ama SGK prim borçları da bu kapsam içinde olacak" dedi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusundaki düzzenlemeye de değinen Bilgin, "Bazıları diyor ki '300 milyar lira', bazıları '200 milyar lira' Nasıl hesap yapıyorlar, bilmiyorum. Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben '150 milyar lira' diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120-150 milyar lira arasında değişebilir. Çünkü bilmiyorsunuz, kaç kişi müracaat edecek. Adama 'Emekli olma' ya da 'Hemen emekli yapayım seni' mi diyecek?" ifadelerini kullandı.

'BU HAFTA MECLİS'E GELEBİLİR'

Bakan Bilgin, düzenlemenin bu hafta Meclis'e geleceğini tahmin ettiğini söylerken, grupta milletvekillerinin görüştüğünü, üzerinde konuşulan kanun teklifinin de komisyonda tartışılacağını kaydetti. Bilgin, bu süreçte içerikte değişilik olmasının beklenmediğini de aktardı.

DHA'nın aktardığına göre EYT kapsamındaki borçlanmaların yapılandırma kapsamında olmayacağına değinen Bilgin, prim günü eksiğinin çalışarak tamamlanması gerektiğini söyledi. 

Bakan Bilgin, Bağ-Kur'lular için ihya devreye girip girmeyeceği sorusuna da "EYT için giremez. EYT'de bilfiil çalışmış olmak gerekir" yanıtını verdi. 

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki göstermiş ve EYT düzenlemesinin Meclis'e getirilmesini talep etmişti.