Bahçeli'nin 'kebapçı' açıklamasına parti içinden tercüme girişimi: Anlayan beri gelsin...

Bahçeli'nin 'kebapçı' açıklamasına parti içinden tercüme girişimi: Anlayan beri gelsin...

Devlet Bahçeli’nin tepki çeken ‘bölücü kebapçı’ çıkışına 'açıklık' getirmeye çalışan MHP'li bir yetkili, Bahçeli'nin “işi kebap gibi olanlar, işsizlik için elini taşın altına koymayanlardan” bahsettiğini öne sürdü.

AKP'nin küçük iktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Yasama Yılı’nda partisinin ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” açıklamasında bulundu.

Bahçeli'nin sözlerinin ne anlama geldiği Türkiye kamuoyu tarafından tartışılmaya devam ederken, MHP'li bir yetkili konuya açıklık getirmeye çalıştı.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Bahçeli’nin tepki çeken ‘bölücü kebapçı’ çıkışına ilişkin MHP’li bir yetkili ile görüştüğünü ve Bahçeli’nin “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” ifadesiyle neyi kast ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Çiçek, MHP'li bir yetkili ile görüştüğünü ve yetkilinin Devlet Bahçeli’nin tartışma yaratan ifadelerinde “işi kebap gibi olanlar, işsizlik için elini taşın altına koymayanlardan” bahsettiğini söylediğini aktardı.

Çiçek’in aktardığına göre, ismi açıklanmayan MHP'li yetkili, Bahçeli’nin söz konusu ifadesi hakkında, “Adanalı kebap düşkünü ve kebapçı esnaflarıyla en yakın olan bir lider nasıl olur da kebapçıları hedef alır... Oradaki kasıt işi kebap gibi olanlar, işsizlik için elini taşın altına koymayanların işsizlikte katkıları var anlamındadır” diye konuştu.