Bahçeli’nin akıl hocası Perinçekçiler

Bahçeli’nin akıl hocası Perinçekçiler

Devlet Bahçeli'nin TTB’yi hedef göstermesi öncesinde, Perinçek'e yakınlığıyla bilinen “Cumhuriyetçi Hekimler” adlı oluşum da benzeri bir açıklama yaparak TTB'yi hedef almıştı.

İleri Haber

Saray Rejimi'ne destek veren MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) hedef alan açıklamaları büyük tepkiye neden oldu. MHP’nin açıklamalarından önce TTB’yi hedef gösteren benzeri açıklama ise Doğu Perinçek’in Vatan Partisi’ne yakınlığıyla bilinen “Cumhuriyetçi Hekimler” adlı oluşumdan gelmişti. 

TTB’nin iktidarın COVID-19 salgını karşısında iktidarın yanlışlarına dikkat çekmek üzere 14-18 Eylül günleri arasında başlattığı #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz kampanyası, TTB’de mevcut yönetime karşı Saray Rejimi’yle işbirliği yapan grupları rahatsız etti. Bu gruplardan biri olan ve çeşitli dönem ve gündemlerde TTB içinde AKP ve MHP’li hekimlerle ittifak yapan Cumhuriyetçi Hekimler adlı grubun sözcülerinden Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. İrfan Gökçay dün Aydınlık’ın manşetinde yer alan açıklamasında “Hekimler, her şart altında en ön safta mücadele etmeye devam edecektir. Milletimizin içi rahat olsun görevimizin başındayız” ifadelerini kullanmıştı.

Gökçay, “Türkiye’nin başarılı olmaması için bir bahane aranıyor. TTB’nin açıklamasını çok talihsiz buluyoruz. Hekimlere de bu eylemlerin hiçbirisine katılmama çağrısı yapıyoruz. Bu eylemler, Türkiye’nin başarısına hizmet etmeyecek” şeklinde konuştu.

TTB'Yİ DAHA ÖNCE DE HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Son İstanbul TTB seçimlerine katılmayan Cumhuriyetçi Hekimler adlı grup, daha önce TTB’nin savaş ve sınır ötesi operasyonlarla ilgili tutumu karşısında da hedef gösteren bir rol oynamıştı. 
TTB’nin Ocak 2018’de Suriye’deki sınır ötesi operasyonla ilgili, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur!” başlıklı açıklaması ardından dönemin merkez yöneticileri hakkında açılan davalar halen devam ediyor.