Bahçelievler'de atık kağıt işçileri için yapılmak istenen açıklamaya polis engeli

Bahçelievler'de atık kağıt işçileri için yapılmak istenen açıklamaya polis engeli

​​​​​​​Bahçelievler'de çekçeklerine el konulan geri dönüşüm işçileri için yapılmak istenen açıklamaya polisler engel oldu. Polislere tepki gösteren bir işçi, "Altı aydır kiramı ödeyemiyorum. Çocuğuma çöpten bulduğum ayakkabıları ve kıyafetleri giydiriyorum" dedi.

İleri Haber

İstanbul İşçi Hakları Derneği, son günlerde geri dönüşüm işçilerine yönelik saldırıların artmasının ardından "Katı Atık Toplayıcıları Anlatıyor" başlığıyla İstanbul Bahçelievler'de söyleşi düzenledi. 

İstanbul Geri Dönüşüme Katkı Derneği (İGEKATDER) Başkanı Mesut Aygün de söyleşiye konuşmacı olarak katılırken, yerleşik ve göçmen işçilere ilişkin sunum yaptı. Söyleşiye Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bahçelievler İlçe Örgütü üyeleri de katıldı.

Geri dönüşüm işçilerine yönelik saldırıların ve emek sömürüsünün ele alındığı söyleşinin ardından, Kocasinan Polis Karakolu'nun yakınındaki parkta çekçeklerine el konulan bir aile için yapılmak istenen açıklamaya polis engel oldu.

Yurttaşları gözaltına almakla tehdit eden polis, açıklamaya izin vermedi. 

İGEKATDER Başkanı Mesut Aygün ile polisler arasında yaşanan tartışmada mahallede yaşayanların rahatsız olduğu ileri sürülürken, yurttaşların görüntü alması da engellenmeye çalışıldı.

Öte yandan parkta bir işçi bayılırken polislere tepki gösteren bir geri dönüşüm işçisi, "İki tane engellim var evin içinde. Altı aydır kiramı ödeyemiyorum. Çocuğuma çöpten bulduğum ayakkabıları ve kıyafetleri giydiriyorum. Yeri geliyor sofraya çürük domates, çürük patates koyuyorum. Ama ben alın terimle yapıyorum, haram işe karışmıyorum" diyerek isyan etti.