Bahçeli’den skandal 'Suriye toprakları' açıklaması

Bahçeli’den skandal 'Suriye toprakları' açıklaması

Bahçeli, Suriye ile ilgili skandal bir açıklama yaparak, “100 yıl önceki topraklarımızın bir kısmını emaneten de olsa elimizde tutmanın yolu açılacaktır” ifadelerini kullandı.

AKP hükümeti Suriye topraklarında operasyon yapması nedeniyle eleştirilerin hedefinde olurken, ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’den de skandal bir çıkış geldi.

Mecli Grup Toplantısı’nda Afrin operasyonu hakkında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Suriye yönetimi teröristle işbaşı yaparsa 100 yıl önceki topraklarımızın bir kısmını emaneten de olsa elimizde tutmanın yolu açılacaktır" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin gündeme ilişkin yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

'ESKİ TOPRAKLARIMIZI ALMANIN YOLU AÇILACAK’

Bahçeli, Afrin’e ilişkin açıklamalarının devamında skandal bir biçimde, Suriye topraklarına ‘gerektiğinde’ girilebileceğini ifade etti.

Bahçeli’nin o açıklamaları şöyle:

“Afrin Suriye'nindir. Suriye yönetimi teröristle iş başı yaparsa… 100 yıl önceki topraklarımızın bir kısmını emaneten de olsa elimizde tutmanın yolu açılacaktır. Suç ortakları belirginleşmiştir.

NURETTİN YILDIZ'A: SAPIK

“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir”, “Asansörde halvet olur” sözleriyle bilinen yobaz Nurettin Yıldız'a tepki gösteren Bahçeli, “Meczubun biri çıkıyor, kadınlara kocalarından dayak yediği için şükretmelerini istiyor. Meselenin tuhaf yanı ise, bunu da din ve diyanet adına yapabiliyor. Asansöre yabancı bir erkek ile kadının birlikte binmesinin sakıncalarından utanmadan, yüzü kızarmadan bahsedebiliyor” dedi.

Türkiye’de yaşanan cinsel istismar vakaları gün geçtikçe artarken ve buna dair engelleyici önlemler alınmazken, Bahçeli’nin “Ne ara bu kadar sapık türedi?” diye sorması şaşkınlık yarattı.

KİMYASAL HADIMI DESTEKLEDİ

Kadın ve çocuk istismarına ilişkin konuşan Bahçeli, AKP cephesinden yükselen ve karşı çıkılan 'kimyasal hadım' uygulamasına da destek verdi. "Gereği yapılmalıdır“ dedi.

Bahçeli'nin o sözleri şu şekilde: "Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir. Hiçbir ihanet cezasız kalmamalıdır. Hala istismarları ve işlenen cinayetleri konuşup bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.' diyen milletimiz, kadına şiddet gösterene bedeli ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam. Gereği neyse yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bilim insanları şiddet konusunda çalışmalıdır. Bu da bir beka meselesidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara neden olacaktır."