Bahçeli'den Melih Gökçek açıklaması

Bahçeli'den Melih Gökçek açıklaması

MHP Genel Başkanı yerel seçim, Saray ittifakı ve emeklilikte yaşa takılanlar hakkında açıklamada bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Melih Gökçek'e herhangi bir teklif götürmediklerini söyledi.

Bahçeli, "Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur. MHP'ye şeref kazandırır" dedi.

Ankara'da, Osmaniye Vakfı'nın etkinliğinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olarak Melih Gökçek'i göstereceklerine dair iddialara yanıt verdi.

'DEĞERLİ BİR ŞAHSİYETTİR'

Bahçeli, "Sayın Gökçek'e herhangi bir önerimiz olmamıştır. Melih Bey değerli bir şahsiyettir, 'Onu belediye başkanı olarak görmek istiyoruz, MHP'de belediye başkanı olursa canı gönülden destekleriz' şeklinde yaklaşımlar vardır. Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur, MHP'ye şeref kazandırır" diye konuştu.

'CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDİYOR'

"İstanbul için sürprizimiz olabilir" diyen Bahçeli, "Daha önce İstanbul ile alakalı olarak aday göstermeyeceğimizi ifade ettik. Siyaset kombini adı altında sistem önerdik. MHP her ilde kendi adayları ile seçime girmek kararı almıştır. İstanbul'da bir sürprizimiz olabilir. Cumhur İttifakı devam ediyor yerel ittifakta yokuz diyoruz" ifadesini kullandı.

'ISRARCI DEĞİLİZ'

Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili, "Bir önerge verilmiştir Meclis araştırması açılması konusunda. MHP görüştüklerini saklı tutmak suretiyle Meclis araştırmasına gerek görmemiştir, çekimser oy kullanmışlardır. Bu ekonomik şartlarda ısrarcı değiliz" dedi.