Bahçeli'den Kaz Dağları'ndaki çevre katliamını savunma

Bahçeli'den Kaz Dağları'ndaki çevre katliamını savunma

MHP Genel Başkanı Bahçeli Ankara'da gündeme dair açıklamalarda bulunurken Kaz Dağları'nda binlerce ağacın katledilmesini savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kaz Dağları'ndaki altın madeni çalışmaları sırasında yüz binlerce ağacın katledilmesini savundu. Bahçeli, "Orman yakan namertlerin ağaç kesiliyor diye çığlık atması mide bulandırıcı bir çelişkidir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye'de kurulması planlanan güveli bölge ile ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli şöyle konuştu: "Dost ve müttefiklerin şaibesiz desteği çok önemlidir. Suriye'de güvenli bölge planlaması kaçınılmaz bir zarurettir. Ülkemizin güvenlikle ilgili kaygılarını telafi edilecek tedbirlerin alınacak olması memnuniyet vericidir. Temennimiz yeni oyalama sürecine tevessül edilmemesidir. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat süratle hazırlanmalıdır. Güvenli bölge, PKK-YPG'nin güvenliğini değil Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmelidir. ABD, müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir. ABD Türkiye'yi anlamalı sevmiyorsa da saygı duymalıdır, YPG'ye silah ve cephane sevkiyatından vazgeçmeli yanlıştan dönmelidir. (Suriye) 30-35 kilometre derinlikte kurulacak bir güvenli bölge, yalnızca Türkiye'yi değil bölgeyi de güvenceye kavuşturacaktır. ABD'nin ağzına bakamayız millet ne der ona bakarız. Müzakerelerin uzaması terör örgütüne zaman kazandırdı. Güvenli bölgenin birinci derece sorumlusu Türkiye'dir."

KAZ DAĞLARI'NDAKİ DOĞA KATLİAMINA SAVUNMA 

Bahçeli, Kaz Dağları'ndaki altın madeni çalışmalarında yüz binlerce ağacın kesilmesini savunarak, muhalefete yüklendi. CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında Bahçeli çevre katliamını, "Orman yakan namertlerin ağaç kesiliyor diye çığlık atması mide bulandırıcı bir çelişkidir" ifadeleriyle savundu.