Bahçeli’den ‘HDP kapatılsın’ çıkışı

Bahçeli’den ‘HDP kapatılsın’ çıkışı

MHP lideri, “AYM’nin hala neyi beklediğini sormayalım mı” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen haftalık grup toplantısında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması gerektiğini savundu. Bahçeli, “Böyle bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hala neyi beklediğini sormayalım mı” dedi.

Devlet Bahçeli, haftalık MHP grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli, HDP’nin kapatılması gerektiğini söyleyerek AYM’ye seslendi.

MHP Genel Başkanı, HDP’ye ilişkin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

‘AYM HALA NEYİ BEKLİYOR’

“Terörle mücadele hakkımız milli varlığımız için hayat memat konusudur. 19 Kasım 2022 gecesi icra edilen Pençe Kılıç, Türkiye ve Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Harekatın durdurulması için dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi bir parti görünümlü örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü şebeke kapatılmasın da hazine yardımıyla teröristlere yardıma devam mı etsin? AYM'nin hala neyi beklediğini sormayalım mı?

‘HDP, ZAMAN AYARLI BOMBADIR’

HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bombadır. 2023'te bölücü siyasete artık son verilmelidir. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplasınlar büyük kongrelerini, iltica etsinler tek yumurta ikizleri CHP'ye. CHP'yi HDP'den HDP'yi de CHP'den ayrı tutmamız hayaldir. HDP ile iş tutup aynı gayelerle toplanan herkes bu sözümün aracısız muhatabıdır. İstiklal'deki kanlı saldırının 2023 seçimleri için siyasi bir mahiyet taşıdığını iddia edenler bu milletin evladı olamazlar, bu vatanın sahibi olamazlar. CHP'nin bazı yöneticilerine bakıldığında bomba patlatan teröristleri aklama çabasında oldukları fark edilecektir."

'CHP VE İYİ PARTİ'NİN HDP'DEN NE FARKI VAR'

Devlet Bahçeli, konuşmasında "HDP'den ne farkları var" diyerek CHP ve İYİ Parti'ye de yüklendi. Bahçeli şöyle konuştu:

"CHP'nin bazı yöneticilerine bakıldığında İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan teröristleri ve örgütlerini aklama ve arındırma çabasında oldukları fark edilecektir. 'Belge var mı?' diye sordukları, terör saldırılarını muamma olarak tanımaları vahim bir çarpıklıktır. İYİ Parti'nin bazı yöneticilerine bakıldığında aynı tavır ve tutumla hareket ettikleri görülecektir. Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir. Sorarım sizlere, bu iki partinin HDP'den ne farkı vardır? Bir CHP'li çıkıp 'Teröristin PKK üyeliği muamma' diyebiliyor. Bir İYİ Parti'li çıkıp 'Ne delil var?' diye sorabiliyor."

'ERDOĞAN ESAD'LA GÖRÜŞMELİ'

MHP Genel Başkanı, grup toplantısında gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle görüşmesine ilişkin de konuştu. Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la da görüşmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır. Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahirdir."

'ZAM YAPAN MARKETLERİN FETÖ'YLE İLİŞKİSİ ARAŞTIRILSIN'

Bahçeli, ürünlere zam yapan zincir marketlerin "FETÖ"yle ilişkilerinin araştırılması gerektiğini öne sürerek şunları dile getirdi: 

"Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz. Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız.

Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir, bu vazife de bihakkın yerine getirilecektir."