Bahçeli'den erken seçim açıklaması

Bahçeli'den erken seçim açıklaması

Saray ittifakının küçük ortağı MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli, milletvekili seçimlerinin 2023 yılında yapılması kararlılıklarından "taviz vermeyeceklerini" söyledi.

‘Saray’ın koltuk değneği’ olarak anılan MHP Lideri Devlet Bahçeli gündemdeki erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Bir seçim havası oluşturmaya çalışıyorlar. Bu yanlıştır, mahsurludur, sakat bir tavırdır. Dibi görünmeyen kuyulardan su içmemiz mümkün değildir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Bir süredir sıklıkla olmasa da konuşulan ancak muhalefetteki son çıkışların ardından ısınan erken seçim tartışmasına ilişkin konuşan Bahçeli, milletvekili seçimlerinin 2023 yılında yapılması kararlılıklarından "taviz vermeyeceklerini" söyledi.

AKP'nin de aynı görüşte olmasından mutlu olduğunu vurgulayan Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); Halkların Demokratik Partisi (HDP); İYİ Parti ve Saadet Partisi‘nin (SP) Türkiye’yi risk ve belirsizliğe çekmek için el ovuşturduğunu öne sürdü. Bahçeli, "Bir seçim havası oluşturmaya çalışıyorlar. Bu yanlıştır, mahsurludur, sakat bir tavırdır. Dibi görünmeyen kuyulardan su içmemiz mümkün değildir” dedi.

ERDOĞAN’A YİNE KALKAN OLDU

Gündemdeki bir diğer başlık olan "Beştepe'deki görüşme iddiasına" da değinen Bahçeli, “Cumhurbaşkanı üzerinden alevlendirilmek istenen tartışmalar CHP’deki hesaplaşmanın, Kılıçdaroğlu’na alternatif oluşturma çabasının deşifre ve delaletidir” değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli konu ile ilgili şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı üzerinden alevlendirilmek istenen tartışmalar CHP’deki hesaplaşmanın, Kılıçdaroğlu’na alternatif oluşturma çabasının deşifre ve delaletidir. Ayrıca yeni parti arayışlarından da beslenmektedir... Karşımızdaki siyasi tablo Kılıçdaroğlu’nun hüsran ve hezimet siyasetine itiraz eden bir dip dalgayla büyüyeceği kanaati ben de oldukça fazladır... CHP’de sular durulmaz, nitekim Kılıçdaroğlu da bu türbülanstan kolay kolay çıkamaz”