Bahçeli'den bilindik tekrar: 'Meraklısı değiliz ama idam geri gelsin'

Bahçeli'den bilindik tekrar: 'Meraklısı değiliz ama idam geri gelsin'

Bahçeli, iktidar ortağı olmasına rağmen partisinin destek vermediği kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı mücadelenin ancak idam cezasıyla verilebileceğini iddia etti.

Saray ittifakının küçük ortağı Bahçeli, yine idam istemiyle ortaya çıktı. “İdamın meraklısı değiliz” diyen Bahçeli, idam cezasının “milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluk” olduğunu öne sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair yazılı açıklamalarda bulundu. Her fırsatta idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, uzun süre sonra yine aynı konuyu gündeme getirdi.

“İdamın hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. MHP idam cezası meraklısı değildir ancak korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarısı için başkaca bir seçenek olmadığı nettir” diyen Bahçeli, iktidar ortağı olmasına rağmen partisinin destek vermediği kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı mücadelenin ancak idam cezasıyla verilebileceğini iddia etti.

'MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMA ŞUURU AÇISINDAN ZORUNLULUK'

Bahçeli, Çocukları, kadınları, masum ve mazlumları en aşağılık yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlık düşmanlarının fiillerine karşılık gelen cezaların adil ve orantılı tespiti milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluktur” dedi.