Bahçeli'den askıda ekmek projesine yeni açıklama

Bahçeli'den askıda ekmek projesine yeni açıklama

Dün yayınlanan ekmeğe %15 zam yapıldığı haberlerinden sonra ‘Askıda Ekmek Projesi’ başlatacağını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yeni bir açıklama geldi.

Partisinin genel merkezinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli projesine dair "Başlattığımız askıda ekmek projesi yaygınlaşmaya başladı. Milli ve sosyal dayanışmanın tezahürü olan bu projeyle varlıklı aileler yoksul kardeşlerimize, vatandaşlarımıza el uzatıyor, hatırlıyor, yardımlaşmanın erdemini gösteriyorlar" dedi.

'ASKIDA EKMEK SOSYAL BİR KURUMDUR'

Askıda ekmeğin sosyal bir kurum olduğunu öne süren Bahçeli “ Türk toplumculuk anlayışının bir eseridir. İnanıyorum ki askıda ekmek projesi tüm yurt sathında karşılık bulacak vatandaşlarımız tarafından sahiplenilecektir. Bir elin verdiğini diğer el elbette görmeyecektir. Muhtaç kardeşlerimizin karnı doyacaktır."  ifadesinde bulundu.

'MEMNUNİYET VERİCİ'

Ekmeğe yapılan %15 zam haberlerine yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından da bir açıklama yayımlandı. Bakanlık "Bugün itibarıyla Türkiye genelinde ekmek fiyatlarında yüzde 15 artış öngören bir talep gelmediği gibi, Bakanlığımızca bu konuya ilişkin herhangi bir görüş bildirilmemiştir. Türkiye Fırıncılar Federasyonunun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisi bulunmamaktadır. Bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verdi. 

Bahçeli Bakanlık açıklamasını da ‘memnuniyet verici’ olarak değerlendirdi.