Bahçeli'den '128 milyar dolar' açıklaması: 'Aradığınız para devletin kasasında'

Bahçeli'den '128 milyar dolar' açıklaması: 'Aradığınız para devletin kasasında'

Partisini grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘128 milyar dolar’ tartışmalarına ilişkin paranın devletin kasasında olduğunu iddia ederken, “128 milyar nerede sorusu, ihanetin ve melanetin maskesi olarak kullanılmaktadır" dedi.

AKP iktidarının küçük ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında fezlekelerin bir an önce karara bağlanması gerektiğini söyleyen Bahçeli, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek, parlamenter sisteminin 'dibi boyladığını' iddia etti. Bahçeli CHP ile İYİ Parti'ye "Gelin işbirliği yapalım darbe anayasasından kurutulalım" diyerek çağrıda bulundu.

Bahçeli öte yandan 128 milyar dolar tartışmalarına ilişkin de konuşurken, paranın devletin kasasında olduğunu öne sürerken, “128 milyar nerede sorusu, ihanetin ve melanetin maskesi olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"TBMM'de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması terörle mücadeleyi kamçılayıcı görev üstlenecektir. TBMM'nin irade ve egemenliği temsil kurumudur. Milletin önünde ve üstünde bir güç yoktur. Hiçbir bölücü odağın, hiçbir menfur oluşumun, hiçbir hain örgüt uzantısının gazi Meclis'te yeri olamaz. Her fikre cevaz vardır ama bölücülüğe, bölünmeye izin yoktur.

CHP VE İYİ PARTİ'YE ÇAĞRI

Son 60 yıla damga vuran darbe anayasaları siyasi ve hukuki kutuplaşmaları tetiklemiştir. Bize özgü bir anayasa gereklidir. Kaçınılmaz bir görevdir. Bu tarihi göreve MHP ön şartsız hazırdır. Yeni bir sivil anayasa yapabiliriz, bunu başarabiliriz. Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. CHP'ye ve İYİP'e sesleniyorum. Gelin bu onurun içinde siz de yer alın. Gelin işbirliği yapalım darbe anayasasından kurutulalım.

ANAYASA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne abuk sabuk gayelerle, eften püften mazeretlerle karşı çıkmak cehalet değilse, işbirlikçilik ve ilkesizliktir. Bundan rahatsız olanların iyi niyetinden, vatan sevgisinden bahsetmek akıl tutulmasıdır. Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümünü yeni anayasa ile taçlandırmak hakikaten bu ülkeye yapılacak en önemli hizmetlerden birisidir

YUNANİSTAN'A TEHDİT

Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti sırasında, yayınlanan NAVTEX ile kıta sahanlığımıza tecavüz etmiştir. Yunan Bakanın mesnetsiz, kaba ve gerçeklerle ilgisi olmayan ifadelerle saldırması, olay çıkarmak için gönderildiği ortadadır. Densiz Dendias'ın gevşeyen ayarlarını sıkan Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum. Çavuşoğlu'na gerektiği gibi konuşması konusunda onay veren Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Yunan bakan sert kayaya çarpmış, parmak sallayayım derken Türk pençesi yemiştir. Bize göre buradaki hedef Rusya ve Ukrayna gerilimindeki sağlam duruşumuzu bozmaktır. Densiz Densias’a destursuz bağa girenin sopa ile kovalanacağını birilerinin tek tek anlatmasında yarar vardır. Yunanistan aklını başına almazsa, bu gidişle değil kulağından boynundan da mahrum kalacaktır.

128 MİLYAR DEVLETİN KASASINDAYMIŞ!

128 milyar nerede sorusu, ihanetin ve melanetin maskesi olarak kullanılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası böyle bir şey yok diyor. Veriler de bunları doğruluyor. Aradığınız para devletin kasasında...”