Bahçeli: Yeni sisteme alışma devresi son derece uyumlu geçmiştir

Bahçeli: Yeni sisteme alışma devresi son derece uyumlu geçmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'tarafsız cumhurbaşkanı' söylemini eleştirirken, tek adam rejimine uyum sağlandığını ileri sürdü.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

- Mazimize hasretiz, bunun düşünü kuruyoruz. Hükmedilen değil hükmeden, önü alınan değil, ön alan, ağza bakan değil ağzına bakılan bir ülke olmanın hayaliyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçmişin olaylarını manalı bir bütün halinde yorumladığımız anda meselelere tarih şuuruyla bakmamız mümkün hale gelecek. Nereden gelip nereye gittiğimiz hakkında bir fikir sahibi olacağız.

- Tarihten çıkarttığımız derslerle olaylara bakmazsak geçmişten daha ağır derslerle karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır. Milli birliği, bekayı yok saymamız başımıza bela olacaktır. 

- Sayın Erdoğan yüzde 52 oy oranıyla seçilirken, Cumhur İttifakı da Meclis'te sayısal çoğunluğu elde etmiştir. Tanzimat'tan bugüne kadar geçen sürede edindiğimiz bilgilerin kılavuzunda, tarihimizin en uygun hükümet politikası sağlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 2053 ve 2071 hedeflerinin altyapılarını oluşturacak, siyasal uzlaşmayı ulaştıracaktır.

'DEVLETTE ÇİFT BAŞLILIK'

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tutmuş ve uygulama biçimiyle yol almıştır. Türk milleti aradığı sistemi, tarihimizin kuytularda kalan cevherinde bulup çıkarmasını bilmiştir. Yeni sisteme alışma devresi son derece uyumlu geçmiştir. Hükümet krizleri yok, koalisyon çatlakları yok, yürütmenin yasama üzerine ördüğü vesayet ağları görülemeyecek, bulunamayacak. Milli güvenliğimizle ilgili atik ve çevik kararların alınmasını kolaylaştırmış ve devlette çift başlılığa neşter vurmuştur. Güçlü Türkiye bir güneş gibi doğmuştur. Yeni sistemin karşısında duran çevrelerin yalnızlaştırılması, beka düzeyinde önemlidir.

TARAFSIZLIK İSTEĞİ UCUZLUKMUŞ

- CHP'nin ucuz siyasi kafasına göre cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış, partisiyle bağı kesilmeliymiş. Cumhuriyet tarihinde bize bir tek tarafsız cumhurbaşkanı göster. Bilgisi yetiyorsa tek bir numune isimden bahsetsin. Sahnenin önünde tarafsız, arkasında siyasi ve ideolojik saiklerle hareket eden Cumhurbaşkanları dönemi kapanmıştır.

- Kılıçdaroğlu'nun kıllanması, kriz ayinine çıkması çarpık bir siyaset hastalığıdır. CHP Genel Başkanı'nın İstanbul'a yaptığı bir ziyaret esnasında gönlüne inen perdenin, düşünme melekelerini de etkilediğine herkes şahit olmuştur. 

- İstanbul'un yeni belediye başkanı da boş zamanlarında makamında otururken, geri kalan zamanında Diyarbakır'a gitme isteğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Terörist Demirtaş hasreti ise bu şahısta günden güne kabarmaktadır.

'EZANI SUSTURMAYA BOZGUNCULARIN GÜCÜ YETMEZ'

- Ezanı susturmaya hiçbir bozguncunun gücü yetmeyecektir. Kahramanlık ruhun bedene karşı müstesna bir zaferidir. Türk milleti kahramandır, MHP ile Cumhur İttifakı, bu bayrağın ilelebet dalgalanması için sorumludur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin birinci yılını heyecanla kutluyorum.

- Değerli milletvekilleri, Türkiye sistem tartışmalarını uzlaşmayla bağlamış, esas gündem başlıklarını sırasıyla çözmek için harekete geçmiştir. Geçtiğimiz hafta 12 yıllık bir dava nihayete ermiştir. Ümraniye davasında heyet, tüm sanıklar hakkında beraat kararı vermiştir. 

- Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasıyla başlayan tartışmalar kriz yaratacak boyuta ulaştı. Merkez Bankası Başkanı, hükümet tarafından ataması yapılan bir bürokrattır. Görevini yapan kalır, yapamayan gider. Görevden alınan Merkez Bankası Başkanı'nı siper alıp ekonomide felaket senaryoları yapan en hafif tabirle utanmazdır. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı başka bir şey, başkanının kurumsal hedeflere ulaşamadığı için görevden alınması başka bir şey.

- CHP sözcülerinin 'Yeni doğmuş, sütle beslenen sığır yavrusuna ne denir? sorusunu yanıtlaması Türkiye için daha hayırlı bir iş olur.