Bahçeli, TTB'yi ve Fincancı'yı hedef aldı

Bahçeli, TTB'yi ve Fincancı'yı hedef aldı

Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'ni hedef aldı.

Devlet Bahçeli, Meclis'teki konuşmasında TTB ve Başkan Şebnem Korur Fincancı'yı hedef aldı. TTB'nin kapatılmasını isteyen Bahçeli, Fincancı'nın da vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, başkanlık seçimlerindeki adayları AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir kez daha destek verirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da adaylık çağrısında bulundu. 

Bahçeli, konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığına yönelik iddiaların araştırılması gerektiğini söyleyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı hedef aldı.

"23 Ekim 2022 tarihinde Almanya'nın Köln kentinde, Dayanışmanın Sesi Derneği isimli husumet oluşumu tarafından düzenlenen konferansta yeminli Türkiye düşmanları yine sahneye çıkmışlardır. Türk Tabipleri Birliği Başkanı da bu konferansta terör örgütleriyle iltisaklı oldukları gerekçesiyle hapis cezası alanların hak ihaline uğradığını ileri sürmüş, kimyasal silah yalanının ardında olduğunu da dile getirmiştir" diyen Bahçeli, TTB'nin kapatılmasını ve vatandaşlıktan çıkarılması istedi.

'TTB BAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALI'

Bahçeli, sözlerine, "Şerefli Türk hekimlerini hariç tutuyorum. Türk Tabipleri Birliği'nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin başında Türk olamaz, Türk yazılamaz. Türk askerlerine hain ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela TTB Başkanı ile diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır. TTB'nin tıpla, hekimlikle, sağlıkla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır" diyerek devam etti.

ERDOĞAN DA HEDEF ALMIŞTI

Erdoğan da dün yapılan Kabine toplantısının ardından Şebnem Korur Fincacı'yı hedef almış ve "Türk Tabipleri Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak. Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.