Bahçeli, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı tehdit etti: 'Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bulunduğun yer mezarlık olurdu'

Bahçeli, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı tehdit etti: 'Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bulunduğun yer mezarlık olurdu'

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef aldı. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu" dedi.

Saray Rejimi'nin küçük iktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu.

Bahçeli konuşmasında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarla devlet-mafya ilişkilerinin ifşa olmasıyla ilgili açıklama yapan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef gösterdi.

Bahçeli, Ahmet Şık'ı "Bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu" diyerek tehdit etti.

Bahçeli şöyle konuştu:

"TİP'li bir milletvekilin 'Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor' iftiraları karşısında ne yapacağız? Böyle bir alçak, TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz hazinesinden maaşını alıyor. Bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bununla birlikte HDP'li bölücü milletvekillerine gereği yapılmalıdır. HDP'nin kapatılması, siyasetten kaydının silinmesi, hepimizin ve özellikle AYM'nin namus borcudur."

Konuşmasında ayrıca HDP'yi ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu da hedef alan Bahçeli şunları söyledi:

'HDP'NİN KAPATILMASI HUKUKUN KONUSUDUR'

"HDP'nin kapatılması için beklenen dava dün açılmıştır. Bu bölücü partinin hemen hemen tüm organları vasıtasıyla suç işlenmesini tahrik ettiği somut deliller belirlenmiştir. Tüm gözler AYM'ye çevrilmiştir. Bu mahkemenin bir kez daha iade seçeneği kalmamıştır.

HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur. Bu sayfa açılmamak üzere kapanmalıdır."

'SEROK AHMET BÖYLEDİR...'

"Geçmişine sırt dönüp çıkarlarına bakanların görünürlüğü artmıştır. Türkiye'de Başbakanlık yapmış bir şahsın, kendisiyle birlikte mezara gitmesi gereken sırları saçması, devletin kimlere geldiğini göstermiştir. Serok Ahmet böyledir, bu Serok'un yanında sakın konuşmayın aman ha sır verme gafletine düşmeyin. Aynı şey selamsız Babacan için de geçerlidir. Serok için deniz bitmiş, filikası su almıştır."