Bahçeli, Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuştu

Bahçeli, Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuştu

Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda konuştu ve muhalefete suçlamalarda bulundu.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin ilk kez konuşan Devlet Bahçeli, "Menfur cinayetin içine tertemiz davamızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin şimdiye dek açıklama yapmayan Bahçeli, cinayete ilişkin ilk kez konuştu. 

Cinayete ilişkin iddialarda MHP'li isimlerin de ismi geçerken, partisinin hedef alındığını öne süren Bahçeli; muhalefeti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Eski MHP'li Ümit Özdağ'ın cinayete ilişkin açıklamarı nedeniyle savcılara "çağrı" yapan Bahçeli, cinayete ilişkin iddialarda ismi geçen Olcay Kılavuz ve Semih Yalçın'a da sahip çıktı.

'MENFUR CİNAYETİN İÇİNE TERTEMİZ DAVAMIZI ÇEKMEK İSTEYEN KANSIZLARA EYVALLAH ETMEYECEĞİZ'

"Menfur cinayetin içine tertemiz davamızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz. Sabrın boyun eğmek değil, mücadele etmek olduğunu cümle aleme göstereceğiz. Tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim. Sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağız" diyen Bahçeli, "siyasi kurgu" yapanların olduğunu iddia ederek, "Karın ağrısı çekenlere bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

'DÜŞMAN OKLARINI TAKİP ETTİK, NİHAYETİNDE HÜCUMU GÖRDÜK'

Cinayet sonrası adli ve idari süreç için beklemeye başladıklarını ve MHP'ye organize ve örgütlü bir saldırı düzenlendiğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

"MHP milletinde ve devletinde erimiş, bu uğurda her meşakkati göze almış bir kahramanlık mefkuresidir. Hunhar suikast vuku buldu bu kanlı olay gerçekleşir gerçekleşmez sabırla beklemeye koyulduk. Adli ve idari soruşturma sürecinin yapılabilmesi için her gelişmeyi takibe başladık. Güpegündüz işlenmiş cinayet vardı. Bilmediğimiz göle girmeyeceğimiz herkesin malumu. Saldırıdan hemen sonra MHP'ye organize ve örgütlü saldırı ivme alarak hız kazandı. Bu zamanlarda dikkat, temkin ve uyanıklık şarttır. Düşman oklarını takip ettik, nihayetinde tehlikeyi sezdik, hücumu gördük. MHP ve Ülkü Ocakları ile en küçük bağı olması şöyle dursun, devamlı kurutmaya çalışan etki ajanları, içimizden devşirilmiş siyaset artıkları, komünistten bölücüsüne, HDP'den CHP'sine tüm şiddet odakları bizi cinayetle aynı karede göstermek gibi vahim günaha ortak oldular. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz, unutamaz, unutamayacaktır."

CHP VE MUHALEFETE 'SİYASİ İSTİSMAR' SUÇLAMASI

Eski MHP'li isimlerden Ümit Özdağ ve partisini de hedef alan Bahçeli, "Adına Zafer denilen yenilmiş, casus şebekesine dönmüş marjinal partinin ümitsiz vakası, 'Hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz' açıklaması yaptı. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak, şerefli Türk savcılarının ana görevi. Gereğini istemek hem çağrım hem de görevimdir. Şimdi de parti binalarına 'Yerli ve milli katil kim' yazılı afişler asıp küçüldüler. Sosyal medyada yakalanan cinayet faillerinin ifade tutanakları, kripto damar ile devamlı servis edildi. Aleyhimize aslı astarı olmayan iddialar, başta CHP olmak üzere diğer zillet partilerinin, teröristlerin, küreselcilerin eline tutuşturulup suç örgütlerine sözcülük yaptıkları gibi meseleyi sahiplenmeleri için siyasi iklim ve istismar ortamı açıldı" diye konuştu.

OLCAY KILAVUZ VE SEMİH YALÇIN'A SAHİP ÇIKTI

Cinayete ilişkin iddialarda ismi geçen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'a da sahip çıkan Bahçeli, "Milletvekilimiz ahlaksızca suçlandı. Başkanlık Divanı üyesi arkadaşlarım töhmet altında bırakıldı. Ülkü Ocakları hain kuşatmaya alındı. MHP'ye cinayetin ihalesi amacıyla şiddetli bir cephe açılıp, ittifakla harekete geçildi" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU, YÜREĞİN VARSA GÖZÜN KESİYORSA BURAYA GEL'

Sözlerinin devamında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Bahçeli, "Ülkücüyü öteki gören Kılıçdaroğlu da geçen hafta sosyal medya mesajı ile suskunluğumuzun nedenini sordu. Suskunluğumuz asaletimizdendir. Sayın Kılıçdaroğlu, suskun değilim. Sadece seviyesiz ithamlarınızı seyredip gerekli notlarımı aldım, alıyorum. Bu siyaset defosu, gençlerimizin mafyacılık oynadığını, onları teslim etmem gerektiğini ileri sürdü. Neyi kastettiği ayan beyan ortaya çıktı. Senin sağında solunda yanında yörende konuşlanan teröristlerle, ülkücü Türk gençliğini sakın ola karıştırma aymazlığına düşme. Sen her şeyiyle zaten teslim olmuşsun. Sen ihanete el sallamış bir kimliksizsin. Kılıçdaroğlu, yüreğin varsa gözün kesiyorsa buraya gel. Tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim" şeklinde konuştu.