Bahçeli: Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıyız, Esad devrilmeli

Bahçeli: Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıyız, Esad devrilmeli

İdlib'e ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, "Türk milleti gerekirse Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'e ilişkin açıklamalarda bulundu. "Türk milleti gerekirse Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır" diyen Bahçeli, "Esad devrilmelidir" ifadelerini kullandı. Bahçeli, hükümetin Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli, Meclis Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad" diyen Bahçeli, Rusya ile ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek "Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eşzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

'RUSYA İYİ NİYETLİ DEĞİL'

"Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eşzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin, Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirmesi temennimizdir. Ne Astana'dan ne Soçi'den ne Cenevre'den ne de diplomatik temaslardan herhangi bir sonuç bugüne kadar çıkmamıştır, çıkması da beklenmemelidir. Şehitlerimiz vebali saldırgan Suriye kadar buna ortam hazırlayan Rusya'nın omuzlarındadır. Bununla yüzleşmek şarttır.

Türk milleti gerekirse, başka da seçenek görülmezse, Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad... Mehmetlerimize şehit eden alçaklara ses çıkarmayıp Türk devletini suçlayanlar ortadadır. Esad devrilmelidir, zulüm şatoları yıkılmalıdır.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF GÖSTERDİ

3 genel başkan yardımcımızdan kurulan komisyon çalışmalarını tamamlamıştır. Bu komisyon marifetiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kılıçdaroğlu FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacakmış, boy aynasına baksın. 15 Temmuz başarılı olsaydı yurtta sulh konseyinin siyasi ayağı kim olacak, ülkeyi kimler yönetecektir? Mesela Kılıçdaroğlu böyle bir durumda görev alacak mıydı? Cevabını aradığımız sorular da bu şekildedir.

'BAŞBUĞ YANLIŞ YERDE İZ SÜRÜYOR'

26. Genelkurmay Başkanı Sayın İlker Başbuğ, malum iddialarda bulundu. Önerge üzerinde siyasi ayak tartışması odaklanmıştır. MHP 2009'da ne söylediyse bugün de arkasındadır. Fakat FETÖ'nün siyasi ayağı basit şekilde önergeye imza atanlarla geçiştirilemez. Bizim de çekincelerimiz vardır önerge hakkında ancak sayın Başbuğ yanlış yerde iz sürmektedir. O günkü bir konuyu bugün yeniden kaşımanın kime ne faydası olacaktır. Kendisi görevdeyken FETÖ'cülerle mücadeleyi hakkıyla yapmış mıdır?"