Bahçeli, Roboski'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu provokatörlükle suçladı

Bahçeli, Roboski'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu provokatörlükle suçladı

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" kapsamında Roboski'ye gitmesini "provokatörlük" olarak nitelendirirken, "Türkiye'de Roboski diye bir yer yoktur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" buluşmaları kapsamında Roboski Katliamı'nda hayatını kaybeden aileleri ziyaret etmesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından eleştirildi. 

'PROVOKATÖRLÜK' SUÇLAMASI

Millet İttifakı için "zillet" diyen ve ittifakı "iftira ve ihanet cephesi" olarak nitelendiren Bahçeli, ittifaktaki partilerin Türkiye ile hesaplaşmak isteyen iç ve dış mihrakların ümit kapısı olduğunu öne sürdü. Ardından, Kılıçdaroğlu'nun Roboski ziyareti için "provokatörlük" diyen Bahçeli, "CHP Genel Başkanı’nın aleni bir şekilde devlete saldırması, çürüdüğünü pervasızca iddia etmesi, bununla da yetinmeyip Erzurum ziyaretinden hemen sonra koşa koşa Şırnak Uludere’yi ziyaret edip kabuk bağlamış yaraları açmaya çalışması su katılmamış bir provokatörlüktür" dedi. 

Bahçeli, devamında, "Üstelik Türkiye Cumhuriyeti’nde Roboski diye bir yerleşim yeri olmamasına rağmen, bölücü terör örgütünün bu kirli üslubunu seslendiren Kılıçdaroğlu bir kez daha yaş tahtaya basmıştır" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE ROBOSKİ DİYE BİR YER YOKTUR'

Sözlerinin devamında 19'u çocuk 34 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçaklarla katledilmesini "müessif hadise" olarak değerlendiren Bahçeli, "Üzerinden geçen 11 yıl sonra helalleşme maskesi altında bölücü tezlere destek vermek, terör örgütünün değirmenine su taşımak aymazlık ve tabansızlıktır. Kılıçdaroğlu özellikle şunu bilmelidir ki, Türkiye’de Roboski diye bir yer yoktur, olmamıştır, olmayacaktır" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU İZANSIZ VE KALPSİZDİR'

Bahçeli, sözlerini tamamlarken de Roboski tanımlamasıın bölücülüğe hizmet etmek olduğunu iddia ederken, "Kılıçdaroğlu, Kürt kökenli kardeşlerimi istismar çemberine alarak hissiyatlarını kanatmayı siyaset zannedecek kadar art niyetli, heveslerini kaşımayı helalleşme adıyla tevil edecek kadar da izansız ve kalpsizdir" şeklinde konuştu.