'Bahçeli köşk'ü gasp girişimine mahkeme engeli!

'Bahçeli köşk'ü gasp girişimine mahkeme engeli!

Tahliye yazısının ardından öğretmenler tahliye kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açtı. Bu hafta karar veren İstanbul 4. İdare Mahkemesi, oybirliğiyle tahliye işlemini durdurdu.

İleri Haber

Kadıköy’de, bir yurttaş tarafından bağışlanan ve Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği tarafından dinlenme yurdu olarak kullanılan köşk, “mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verildiği gerekçesiyle boşaltılmak istendi. Öğretmenlerin açtığı dava sonucu mahkeme, tahliye kararını durdurdu.

Fatma Sadiye Toptani isimli yurttaş, Kadıköy Kızıltoprak’taki Tuğlacıbaşı Mahallesi Hasan Amir Sokak’ta bulunan ahşap köşkünü öğretmenler yurdu olmak üzere 1952 yılında bağışladı. Bahçesi de bulunan köşkün işletmesi 1967 yılında Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’ne bırakıldı. 

1991 yılında ise İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği arasında yapılan protokolle bahçeli köşkün Fatma Sadiye Toptani Öğretmen Evi olarak işletilmesine karar verildi.

ÖĞRETMEN EVİ KAPATILDI

2014 yılında Öğretmen Evi “zarar ettiği” gerekçesiyle kapatıldı. Daha sonra Validebağ Öğretmen Evi’ne bağlı olarak kafe hizmeti verdi. Bu sürece kadar, protokolde taraf olduğu halde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmen Evi ile hiç ilgilenmedi.

ÖĞRETMENLER İŞGALCİ OLDU!

20 Mayıs’ta ise Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul II. Bölge Müdürlüğü tarafından Türkiye Emekli Öğretmenler Genel Merkezi’ne bir yazı gönderildi. Yazıda, bahçeli köşkün mülkiyetinin Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verildiği ve 1 ay içinde boşaltılması gerektiği belirtildi.

MAHKEME TAHLİYEYİ DURDURDU

Yazının ardından öğretmenler tahliye kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açtı. Bu hafta karar veren İstanbul 4. İdare Mahkemesi, oybirliğiyle tahliye işlemini durdurdu.

ÖĞRETMENLER NÖBET TUTUYOR

Öte yandan öğretmenlerin köşkteki nöbeti devam ediyor.

DAHA FAZLA