Bahçeli işsizliğin sebebini buldu: 'Bölücü kebapçılar'

Bahçeli işsizliğin sebebini buldu: 'Bölücü kebapçılar'

Saray ittifakının küçük ortağı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Yasama Yılı’nda partisinin ilk grup toplantısında konuştu.

İleri Haber

Saray ittifakının küçük ortağı Bahçeli, işsizliğin nedenini buldu. Bahçeli yaptığı açıklamada, “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” dedi.

Saray ittifakının küçük ortağı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Yasama Yılı’nda partisinin ilk grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"FETÖ irtibatlı Demokrat Partili bir senatör, ABD Temsilciler Meclisi'nde gündeme Ülkü Ocakları'nı getirmiştir. 2022 yılı ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın onaylanan metninde, Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde de yer almıştır. Ülkücülerin varlığından bu kadar mı korkuyorlar. Bu kadar mı kabus görüyorlar? Dünyaya bir daha gelsem yine ülkücü olurdum. Ülkü ocaklarından şehit, gazi, bilim insanı çıkar."

‘SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK’

- “TBMM'nin yeni yasama yılında Cumhur İttifakı olarak Türkiye'ye sağlayacağımız ve kazandıracağımız pek çok yasal düzenleme, insanımızı huzur, refah ve esenliğe kavuşturacak pek çok sayıda adım ve kararımız olacaktır. Eylül ayı ile birlikte sahadaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Siyasi faaliyetlerimizi ülkemizin her köşesine temas edecek şekilde planladık. Afyonkarahisar'da başlayan istişare toplantılarımız 9 ayrı bölgeye yayılmış ve çok başarılı sonuçlar ortaya çıkmıştır.”

‘RUSYA’NIN SÖYLEDİKLERİ ÇARPITMA’

- “Rusya Dışişleri Bakanı ve Kremlin Sözcüsü'nün Türkiye'nin Suriye'deki taahhütlerine uymadığını söylemesi çarpıtmadır. Soçi Zirvesi İdlib'in çok ötesine geçerek bütüncül bir perspektife bürünmüş, karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır. Suriye konusu kağıda dökülmüş, defalarca mutabakat sağlanmış bir durumdur.”

'EMPERYALİST KALINTILAR...'

- "ABD yönetimi bizi yeni yaptırımlarla bizi tehdit ediyormuş, varsın etsinler, nasıl olsa alıştık, yaptırım var diye Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyetini hiç kimseye çiğnettirmeyiz. Yağlı kuyruk gördüler mi ağızlarının suyu akan içimizdeki emperyalist kalıntıların Türkiye’de hükmü geçemez."

‘TÜRKİYE’DE KÜRT SORUNU YOKTUR’

- “Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milletin tartışılması demektir, bu da devletin tartışılması demektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimi sorun gören CHP, İP vardır, satılmış aydınlar vardır. Türk milleti birdir, büyük bir ailedir. HDP meşru değildir.”

‘BÖLÜCÜ KEBAPÇILARIN İŞSİZLİKTE PAYI VAR’

- “Fahiş fiyatlardan sızlananlara hak veriyorum. Fırsatçıların üzerine gidiliyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edenlere terörün maliyetini hatırlatmak gerekmektedir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır.”