Bahçeli işareti vermişti: 'FETÖ' tutuklusu Mümtaz'er Türköne tahliye edildi!

Bahçeli işareti vermişti: 'FETÖ' tutuklusu Mümtaz'er Türköne tahliye edildi!

Bahçeli, 23 Haziran’da sosyal medya hesabından Türköne ile ilgili “yeniden yargılanma” çağrısı yapmıştı. Türköne’nin tahliyesinin bu çağrıdan sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

İleri Haber

Bahçeli’nin bir süre önce “yeniden yargılama” çağrısı yaptığı ‘FETÖ’ tutuklusu Mümtaz’er Türköne tahliye edildi.

Gülen cemaatinin yayın organı olan ve kapatılan Zaman gazetesinin eski yöneticileri ve çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Mümtaz’er Türköne tahliye edildi. Türköne, FETÖ/PDY davasında 10 yıl 6 ay hapse çarptırılmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Haziran’da sosyal medya hesabından Türköne ile ilgili “yeniden yargılanma” çağrısı yapmıştı. Türköne’nin tahliyesinin bu çağrıdan sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Bahçeli paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye, 15 Temmuz’da dar kadrolu ve asker kisvesine bürünen hain FETÖ tarafından işgal edilmek istenmiştir. O meşum ve melun gece ilk günkü etkisini milli vicdanda hala korumaktadır. Darbeci teröristler tarafsız ve objektif Türk mahkemeleri önünde hesap vermişlerdir.

Zaman ve süreç içinde FETÖ’yle ilişki ve irtibat içinde olan bazı isimler kimi zaman CHP kimi zaman da farklı çevreler tarafından sahiplenilmiş ve desteklenmişlerdir. Hüviyetlerini milletimizin açıkça bildiği bu şahıslar hakkı yenmiş mağdurlar olarak gösterilmişlerdir.

‘MÜMTAZ’ER TÜRKÖNE YENİDEN YARGILANSIN’

En son, terörist Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır. Adalet suçu aklamak, suçluyu temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmaktır.

Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtaz’er Türköne ise cezaevindedir. Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur.

Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtaz’er Türköne’nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegâne merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtaz’er Türköne’nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır.

Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir.

Bu vesileyle bütün Ülkücü şehitlerimizi, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden şehit düşmüş vatan evlatlarımızı, terörle mücadele halindeyken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Ahde vefa imandandır diyorum. Ve adaletin tecellisini ümit ediyorum.”