Bahçeli İBB'yi hedef aldı, Alaattin Çakıcı'ya destek çıktı: 'Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz'

Bahçeli İBB'yi hedef aldı, Alaattin Çakıcı'ya destek çıktı: 'Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İBB'yi hedef alırken, suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'ya "ülküdaşımdır" diyerek sahip çıktı.

AKP hükümetinin küçük iktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "bulaşıcı hastalık" nedeniyle yaşanan ölümleri açıklamasını eleştiren Bahçeli, "İBB'nin vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nı tekzip eden açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur. Siyasi çıkar peşinde koşup devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır. Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir. Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir" dedi.

BÜLENT ARINÇ'A: 'SİYASET ESKİSİ ŞAHIS...'

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş açıklamalarına tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, ''Siyaset eskisi bir şahsın Kavala ile Demirtaş'a güzellemeler yapması çarpıklıktır, ahmaklıktır. Bu suçluyu övmektir. "Demirtaş teröristtir, Devran isimli kitap terör propagandasıdır. Bizim nazarımızda aksini iddia eden kim olursa olsun bölücüdür, terörsevicidir, fitnenin elebaşıdır,'' dedi.

ALAATTİN ÇAKICI'YI SAVUNDU

Öte yandan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya sahip çıkan Bahçeli, Çakıcı hakkında 'ülküdaşımdır' ifadesini kullandı.

 Bahçeli şunları söyledi:

"Alaatin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, şehidimizin oğludur vatan millet sevdalısıdır, üzerine atılı suçların bedelini yaklaşık 20 yıl cezaevinde kalarak ödemiş ülküdaşımızdır. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Alaattin Çakıcı’nın bu devlete, bu millete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir, bilmeyenler de kendileri bilir. Kılıçdaroğlu’nun Alaattin Çakıcı’ya 'mafya lideri, yer altı dünyasının karanlık yüzü' demesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı karakolları ateşe vermedi polisimize silah çekmedi. Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek istiyorsa birlikte yürüdüğü anayasa hazırladığı teröristlere baksın."