Bahçeli: HDP'nin kapatılması için 100. madde hakkımızı kullanacağız

Bahçeli: HDP'nin kapatılması için 100. madde hakkımızı kullanacağız

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 13 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ana gündem olduğu konuşmasında Bahçeli, HDP yönelik saldırgan ifadeler kullandı.

İleri Haber

Gara’da 13 kişinin cansız bedenine ulaşılmasıyla ilgili HDP’yi suçlayan MHP Lideri Bahçeli, “MHP Siyasi Partiler Kanunun 100’üncü maddesinden kaynaklanan hakkını tam ve eksiksiz kullanarak tarihi müracaatını mutlaka yerine getirecektir” diyerek HDP’nin kapatılması için başvuru yapacaklarının işaretini verdi. Bahçeli ayrıca, “Anayasa Mahkemesi milletin mahkemesi olmayacaksa hemen kendini feshetsin. Başındaki zat da istifa etsin” sözleriyle AYM’yi tehdit etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 13 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ana gündem olduğu konuşmasında Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik saldırgan ifadeler kullandı.

HDP’YE SALDIRGAN İFADELER

Bahçeli, şunları söyledi:

“Bilinmelidir ki, dağda elde edilen stratejik ve mukayeseli üstünlüğü TBMM’de kaybetmeye, TBMM’de eritmeye ne sabrımız ne de tahammülümüz kalmıştır. Türk devletinin ekmeğini yiyip havasını soluyan, hazinesinden geçinip imkanlarından yararlanan, sonra da dönüp bu devletin varlığına diş bileyen, nifak saçan, suikast düzenleyen teröristlere güzellemeler yapan siyasi terör safralarının yakasından tutmak millet vekaletinin iffetini taşıyan her muhterem milletvekili için namus meselesidir.”

HDP’NİN KAPATILMASI İÇİN 100. MADDE HATIRLATMASI

Bahçeli’nin konuşmasında en dikkat çekici nokta ise, HDP’nin kapatılmasına yönelik sözleri oldu. Saldırgan ifadelerini sürdüren Bahçeli, “HDP’yle hesaplaşmadan, PKK’yı bitirdik, yok ettik, mahvettik diyemeyiz” derken, HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gereğini yapacağına inandığını söyledi. Bahçeli, “Şayet bize bir görev düşerse, ki bu zaman yakındır, MHP Siyasi Partiler Kanunun 100’üncü maddesinden kaynaklanan hakkını tam ve eksiksiz kullanarak tarihi müracaatını mutlaka yerine getirecektir” dedi.

AYM’YE TEHDİT

Konuşmasında Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) de hedef alan Bahçeli, Enis Berberoğlu, Osman Kavala, Can Dündar, Selahattin Demirtaş hakkındaki kararlarla ilgili tehditte bulundu.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarını fütursuzca verirken milletin kararlarını hesaba katmadığı görülmektedir. Bu AYM kime hizmet etmektedir kimin mahkemesidir?”

Yurt dışında yaşayan casusun nasıl hakkı var ki ihlal edilmiş olsun? AYM milletin mahkemesi olmayacaksa derhal kendisini fes etsin başındaki zat da gecikmeden istifa etsin.”

BAHÇELİ'NİN ATIFTA BULUNDUĞU 100. MADDE NE DİYOR?

Siyasi Partiler Kanunu Madde 100 - Bir siyasi partinin, bu Kanunun dördüncü kısmında yer alan hükümleri ihlal etmesi sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından partinin kapatılması davasının açılması:                                                 

a) Resen,                                                                   

b) Bakanlar Kurulu kararı üzerine Adalet Bakanının istemiyle,               

c) Bir siyasi partinin istemi üzerine,                                      

Olur                                                                        

Ancak, bir siyasi partinin Cumhuriyet Başsavcılığından dava açılmasını isteyebilmesi için, bu partinin son milletvekili genel seçimlerine katılmış olması, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması, ilk büyük kongresini yapmış olması, partinin merkez karar ve yönetim kurulunun üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu ile dava açılmasının istenmesi yolunda karar alınmış bulunması  ve istemin parti adına parti genel başkanı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak yapılmış olması gerekir.