Bahçeli, Gergelioğlu'nun Meclis'e dönüşünün ardından AYM'ye tehditler savurdu!

Bahçeli, Gergelioğlu'nun Meclis'e dönüşünün ardından AYM'ye tehditler savurdu!

Bahçeli, Gergerlioğlu hakkında verilen 'hak ihlali' kararının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı’na seslenerek 'Bu hesap da elbet bir gün muhataplarına sorulur' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'ye HDP Kocaeli Milletvekili olarak geri döndü. Devlet Bahçeli, yeniden vekil olan Gergerlioğlu hakkında hak ihlali veren AYM'yi hedef alındı.

Anayasa Mahkemesi'ni vermiş olduğu 'hak ihlali' kararından dolayı terörizme destek vermekle suçlayan Bahçeli açıklamasında ''Tüm yargı kurumlarının görevi hakkı ve hukuku her makam ve mevkii karşısında korumak, hiçbir dayatma ve telkine aldırmadan millet nam ve hesabına güvence altında tutmaktır. Bölücünün hakkı olmaz, teröristin hakkı olmaz, ihanetin hakkı olamaz. Lafım Anayasa Mahkemesi’nedir. Hak, çok geniş cepheli bir değerdir. Bu değerin yalnızca bir tarafını görmek hiçbir şeyi görmemektir. Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’li Gergerlioğlu hakkında vermiş olduğu hak ihlali kararı milletin hakkına riayet ve hürmet değil, terörizme örtülü destektir'' ifadelerini kullandı.

'PKK'LI VE FETÖ'CÜLER'

Başkanlık Tezkeresi'nin Genel Kurul'da okunmasıyla TBMM'ye geri dönen Gergerlioğlu'nu destekleyenleri PKK'lı ve FETÖ'cü olmakla suçlayan Bahçeli ''Cezaevinden çıkar çıkmaz 'nerede kalmıştık' diye soran Gergerlioğlu’nu heyecanla alkışlayanlar PKK’lı ve FETÖ’cü alçaklardı. Kaldığı yer melanetin yeriydi, rezaletin iniydi, karanlığın meskeniydi. Artık oradan devam etmesinin önü de Anayasa Mahkemesi tarafından açılmıştır'' dedi.

AYM BAŞKANI'NA: 'HESABI SORULUR'

Açıklamasında AYM Başkanı'na ''Açılan bir şey zamanı geldiğinde kapatılır. Bu hesap da elbet bir gün muhataplarına sorulur. Hak zayi olmaz, heba olmaz, gecikse bile hakkın teslimi eninde sonunda tarafını ve yerini bulur. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na tavsiyem bu sözlerimi aklından çıkarmamasıdır'' diyerek tehditkar ifadeler kullandı.