Bahçeli gençlik konusunda 'fikir' beyan etti: 'Biz kuşakları X, Y, Z, diye ele almıyoruz'

Bahçeli gençlik konusunda 'fikir' beyan etti: 'Biz kuşakları X, Y, Z, diye ele almıyoruz'

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Gündemine Boğaziçi direnişi üzerinden gençleri alan Bahçeli, enteresan ifadeler kullandı.

İleri Haber

MHP Lideri Bahçeli, "Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Çünkü bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da bir sonuç çıkmayacağını görüyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk milleti diyoruz" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu. Gündemine Boğaziçi direnişi üzerinden gençleri alan Bahçeli, enteresan ifadeler kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından bazıları şöyle:

- “Özellikle 4 Ocak 2021'den itibaren Boğaziçi Üniversitesi'nde yeşeren olaylar Türk gençliği üzerinde oynanan oyunları yeniden deşifre etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Genç fikirler demek, gerçek fikirler demektir" sözüyle görüşümüzü doğrulamaktadır. Biz kuşakları X, Y, Z ile ele almıyoruz. Bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da sonuç çıkmayacağını görüyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk milleti diyoruz”

- “Gençler üzerinde hesap yapan çakal suretlerini görüyor, emellerini takip ediyoruz. 15-24 yaş grubunda yaklaşık 13 milyon kardeşimiz bulunmaktadır. Türkiye'nin genç nüfus oranı AB ülkelerininkinden çok daha fazladır. Bu stratejik gücümüzün apaçık delilidir. Türk gençliğinin aklını bulandırmaya, duruşunu bozmaya çalışan iç ve dış mihrakların ana gayesi, bu güçten çekinmelerinden dolayıdır.”

- “Yıkım gündelikçileri, mukallit aydınlar, kimliksiz siyasetçiler, terör örgütlerine taşeronluk yapan köksüzler, gençliğe musallat olan cinayet ve suç şebekeleri bilsinler ki, bizim ne dağa gönderecek, ne hücre evine yollayacak, ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek tek bir gencimiz dahi yoktur.”

- “Sis bulutu dağılıp, pişmanlık yerini aldığında aklı kiralanan, aldatılan, hayatı sönen gençlerimizin müteessir ve muhtaç hallerine en başta anaları ve babaları kahrolacaktır. Türk gençliği uyanık ve dikkatli bir şuura, devletine karşı sorumluluğa, ailesine ve arkadaşlarına karşı saygılıdır.”

- “Türk gençliği uyanık ve dikkatli bir şuura, ailesine ve arkadaşlarına karşı saygılı bir üsluba sahiptir. Bunun aksi iktimatinde olanlar kandan faydalanan vampirlerdir.”

- “Boğaziçi'ndeki her gelişme açıkça çarpıtılmıştır. Hain çevrelerce kullanılmak istenmiştir. Bu işin içinde ne yazık ki siyasi partiler de yer aldı.

Sevgili gençler hiçbirinizi kaybedemeyiz. Hiçbirinizin hayatını tesadüf akıntılara teslim edemeyiz. İtirazlarınız sinirli olabilir, siz bizim ve milletimiz için istiklal ve istikbalimiz için paha biçilemez öneme sahipsiniz. Öfkeniz, kızgınlığınız olabilir, belki bir sevdiğiniz var açılamıyorsunuz, hayatınızı kurtarmanın çabasındasınız bunların hepsi makul ve mantıklı, insani hallerdir, biz de bu çağlardan geçtik, direnmeyi Türkiye düşmanlarına yapın.”

- “Gelin yanlış bir tercihin içinde olan varsa dönsün. Gençlik üzerinde kumar oynayanları görün. Kavgaya değil, kitap okumaya çağıranlara koşsun. Üniversite kapılarında terör örgütünün dolduruşuna gelmeyin. Sizin yeriniz kapı değil, içeridir, anfilerdir, hocalarının dizinin dibidir.”

DAHA ÖNCE 'TERÖRİST' DEMİŞTİ

Öte yandan Bahçeli, 3 Şubat'ta sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Boğaziçi direnişine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye’nin böyle evlatları yoktur. Çocuk veya öğrenci dedikleri vandaldır, barbardır, gözlerini kan ve nefret bürümüştür. Bu tip bayağı senaryoları çok gördük. Şiddet sahnelerini geçmişte çok yaşadık. Hiç kimse heveslenmesin, Türkiye terör diline teslim olmayacaktır."