Bahçeli, EYT'lileri eleştirdi: Ne kurşunun, ne bombanın maliyetini biliyorlar

Bahçeli, EYT'lileri eleştirdi: Ne kurşunun, ne bombanın maliyetini biliyorlar

MHP Genel Başkanı Bahçeli, EYT'lilere ilişkin yaptığı açıklamada, ''Ekonomide spekülasyon yapanlar ne kurşunun, ne bombanın maliyetini bilenlerdir'' ifadesini kullandı. 

AKP'nin iktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yayın organı Türkgün'e açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli yaptığı açıklamalarda Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı (EYT) eleştirerek, ''Ekonomide spekülasyon yapanlar ne kurşunun, ne bombanın maliyetini bilenlerdir'' ifadesini kullandı. 

Bahçeli'nin EYT'lilere ilişkin açıklaması şu şekilde: 

''Fedakarlık olmadan bekamız ve bağımsızlığımız muhafaza ve müdafaa edilemez. Terörle mücadelenin bir bedeli var. Bu bedele var olmak için katlanmak zorundayız. Ekonomide spekülasyon yapanlar ne kurşunun, ne bombanın maliyetini bilenlerdir. Bunlar boş boş konuşmaktadır. Bütçemiz elverir, ekonomik imkanlar artar, o zaman her ihtiyaç anında telafi edilir. Biraz sabır gerekiyor. Biraz tahammül gerekiyor. Biraz da milli hedefleri anlamak gerekiyor. EYT konusunda Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları isabetlidir.''

ERDOĞAN 'MANİPÜLASYON' DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada EYT'lileri suçlayarak, ''Kısa süre sonra bu olayın bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek" şeklinde konuşmuştu.