Bahçeli, CHP ve HDP'yi hedef aldı: 'Tasfiye edilecekler'

Bahçeli, CHP ve HDP'yi hedef aldı: 'Tasfiye edilecekler'

Bahçeli, Newroz mesajında iki partiyi hedef aldı.

CHP HDP görüşmesini hedef alan Bahçeli, "14 Mayıs'ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Newroz nedeniyle yayımladığı mesajda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) ziyaret etmesini hedef aldı. Ortağı AKP'nin HDP ile görüşmesine "doğal ve doğru" diyen Bahçeli, CHP-HDP görüşmesine ilişkin ise ithamlarda bulundu.

'TASFİYE EDİLECEKLER'

"CHP ile HDP'nin ertelenmiş buluşmasını Nevruz Günü gerçekleştirmesi ise hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birliği içinde olduğunun üzeri karalanmış çirkin resmidir" diyen Bahçeli, "Baharımızı kışa dönüştürmek için yan yana gelenler, 14 Mayıs'ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'ni çekiçle örs arasına sıkıştırmaya çalışanlar, hayal kırıklığına uğrayacaklardır" sözlerini de kullandı.

AKP'NİN ZİYARETİ İÇİN 'DOĞRU BİR ADIM' DEMİŞTİ

AKP heyeti, Kasım 2022'de Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri kapsamında HDP'yi ziyaret etmiş ve Bahçeli görüşme için "AK Parti heyetinin Anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır" diye konuşmuştu.