Bahçeli, AKP ve MHP dışında parti istemiyor: Seçim ve siyasi partiler kanunları değişsin

Bahçeli, AKP ve MHP dışında parti istemiyor: Seçim ve siyasi partiler kanunları değişsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "memleket masası" çağrısına ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada, muhalefette yer alan partileri hedef aldı

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, olası bir seçimde Ahmet Davutoğlu’nun partisi Gelecek Partisi’ne ve Ali Babacan’ın partisi DEVA Partisi’ne destek vereceğini duyurduğu açıklamasını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “memleket masası” çağrısının siyasi ayak oyunları olduğunu belirtti.

Siyasi Parti Kanunu ve Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılmasını isteyen Bahçeli’nin açıklamasındaki ifadeler şu şekilde:

 

"Son günlerde ısmarlama ve icazetli görüşlerin siyasi gündemde yer tutması oldukça kaygı ve kuşku verici bir durumdur.

İP’in Memleket Masası önerisi, buna CHP’nin sıcak ve sempatik yaklaşımı, marjinal ve marazi partilerin Meclis’te grup kurabilmeleri maksadıyla milletvekili transfer sezonun tekraren açılması Türk siyasetinin esef verici talihsizliğidir.

15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar geçen süre 1401 gündür.

Bununla birlikte, 15 Temmuz 2016’dan 15 Temmuz 2020’ye kadar geçen süre de 1461 gün olacaktır.

Karşımızdaki tablo ancak şeytan tarafından hazırlanabilecek, ince işçilikle ve kuyumcu titizliğiyle servis edilebilecek bayağı bir projedir.

Bu projenin müellifi teröristbaşıFetullah Gülen, müstahdemi ise Zillet İttifakı’nı teşkil eden siyasi husumet cephesidir.

CHP Genel Başkanı’nın Gelecek Partisi’yle Deva Partisi’ne grup kurabilmeleri amacıyla milletvekili verme taahhüdü aynısıyla 2018’deki rezalet ve melanetin yenilenmesi, bir kez daha yeşertilmesidir.

Demokrasi ve millet iradesine vahim bir suikast niteliği taşıyan bu ahlaksız teklifin siyasetin saygınlığıyla birlikte Gazi Meclisi’mizin güvenirliğine kesif bir saldırı olduğu da tartışmasızdır.

15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’den bahsi geçen partilere milletvekili nakli çok güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır.

Fetullah Gülen’i aklama ve kurtarma operasyonu memleket masasında ısıtılıp ardından da kamuoyuna takdim ve paylaşımı yapılacaktır.

Hain Gülen’i masanın altına konuşlandırıp meşrulaştırma arayışı zalimce bir oyundur.

Şahsımın talimatla açıklama yaptığını rezilce ve hastalıklı bir ruhla ileri süren müfteri Kılıçdaroğlu’yla siyasi yandaş kafilesinin kimlerden ve hangi hasım merkezlerden emirler aldığı, nasıl yönetilip yönlendirildiği de bu vesileyle açıklık kazanmıştır.

Siyasi hayatları ambargolu olan haciz altındaki şahsiyetlerin bize attıkları her iftira un ufak olmaya, aynen geri dönüp yakalarına yapışmaya mahkumdur.

Türkiye’nin doğuran partilere, transfer çarşısında müzayedeye çıkan milletvekillerine değil siyasi etik ve ilkeli duruş ve tutumlara ziyadesiyle ihtiyacı vardır.

Türkiye sevdasından azade olmuş Zillet İttifakı’nın nasıl bir sapma ve savrulma yaşadığını görmekte ve bunun da Türk siyasetinin aleyhine bir durum olduğunu bilmektedir.

Bu itibarla Türkiye’nin ve siyasi hayatımızın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için şu hususların gündeme alınması ve bir an önce hukuki ve ahlaki bir temele kavuşturulması sağlanmalıdır.

1– Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.

 

2– Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır.

 

3– TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır.

 

4– Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır.

 

5– Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır.

 

6–Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir."