Bahçeli: 3 büyük şehirde aday göstermeyeceğiz

Bahçeli: 3 büyük şehirde aday göstermeyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da gerçekleştirilen MHP kampında konuştu. Seçim ittifakını değerlendiren Bahçeli 'Cumhur ittifakının devamı milli beka için mecburidir' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısı düzenliyor. Bahçeli, “Hiç kimse davadan daha önemli değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir” dedi. Bahçeli, “Cumhur ittifakının devamı milli beka için mecburidir” ifadelerini kullandı. Bahçeli ‘3 büyük şehirde aday göstermeyeceklerini’ de açıkladı.

Başkanlık sistemi referandumu öncesi kurulan Cumhur İttifakı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı açıklamanın ardından sone ermişti. Bahçeli “Yerel seçimde hiçbir ittifak beklentimiz kalmamıştır” açıklaması yapmıştı.

Bahçeli’nin açılış konuşmasıyla başlayan kampta, belediye başkanları ve il başkanlarına 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim çerçevesinde partinin seçim stratejisi hakkında bilgi verilecek. Kampta, ayrıca yerel seçimlere yönelik beklentiler kapsamında teşkilatla uyumlu çalışma, vatandaşlarla buluşma, kadınlara yönelik etkinlikler, sosyal medya kullanımı da dahil olmak üzere, pek çok başlık altında yapılması gerekenler anlatılacak.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti;

'KİMSE DAVADAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR'

Davanın omzuna basanlarla, davaya omuz verenler tecrübeyle sabittir. ‘Ben’ diyen, bencilliğe gömülen dünyanın kendi çevresinde döndüğüne aldanan nice insan bu dünyadan gelip geçmiştir. Hiç kimse davadan daha önemli değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı, nereye varmak istediğimizi dar ufkuyla çürük ahlakıyla sorgulayıp dedikodu çarkında dönenler yoldan çıkıp yolunu şaşıranlardır. Şunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir. ‘Ben’ diyenler sinsi planlar yapanlardır. Dava insanı akıldan önce adanmış bir yüreğe ihtiyaç duyacaktır.

'YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNDEN GERİ DÖNÜŞ YOKTUR'

Türkiye’nin gerçeklerini şuurla kavramalıyız. Millet bize görev yüklüyor vatan hizmet bekliyor. Türk milleti ‘bitti’ demeden bu dava bitmez. Hangi çılgın bize kefen biçecek kadar aklını kaybetmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin başarısıdır. Hiçbir dış yönlendirme olmadan hükümet sistemi cumhurun iradesiyle değişmiştir. Cumhur İttifakı, milli birlik ve dayanışma şuurudur. Yeni hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur. Türkiye bütün meselelerini yeni sistemin getirmiş olduğu imkanlar kapsamında çözüme kavuşturacaktır.

'İTTİFAK MECBURİDİR'

Cumhur ittifakının devamı milli beka için mecburidir. Yeni sistemin yaşaması için Cumhur İttifakı’nın kazasız belasız yoluna devam etmesi milli beka açısından mecburidir.