'Bağış yapmazsan tedavi olamazsın' skandalı

'Bağış yapmazsan tedavi olamazsın' skandalı

AKP'nin seçim meydanlarda propagandasını yaptığı sağlık sisteminde yine bir skandal yaşandı. Üniversite hastanesi hastanın tedavisi için 'bağış' adı altında para talep etti.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz rahatsızlığı nedeniyle S.A. isimli bir hastaya reçete edilen ilacın enjeksiyonunun yapılabilmesi için 'bağış' adı altında para istendi.

Göze iğne ile enjekte edilen Eylea isimli söz konusu ilacın işlemi için hastaneye başvuran S.A bir skandalla karşılaştı. Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre, sadece ilacın enjeksiyonu için hastane yönetimi hastadan bağış adı altında 100 lira talep eti.

'BAĞIŞ YAPMAZSAN TEDAVİ OLAMAZSIN'

Bu rakama itiraz eden S.A. “Ben bağış yapmak istemiyorum. Tedavimi yapın” dedi. Ancak bağış yapmazsa tedavi olamayacağı cevabını aldı. Bunun üzerine bağış yapan S.A.'ya enjeksiyon yapıldı.

Söz konusu işlem için her defasında 100 lira bağış talep edildiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Doç.Dr. Yunus Taş kimi bölümlerde bağış talep edildiğini ancak herhangi bir zorlama olmadığını öne sürdü.

'BAĞIŞ TALEP ETMEK ZORUNDAYIZ'

Taş uygulamayı “Kişiler hastanemize bağış yapıyor. Bağış uygulaması bazı bölümlerde var. Göz enjeksiyonunda 100 lira bağış talep ediyoruz. Bağış konusunda herhangi bir zorlama yok" diyerek savundu. 

"Biz bağış talep etmek zorundayız" diyerek devam ettiği açıklamasında "Pek çok kalemde SGK'nın ödediği rakamlarla piyasadan bizim temin ettiğimiz rakamlar arasında ciddi farklılık var. İlaçların, ürünlerin büyük çoğunluğu ithal. Bu sebeple son aylarda piyasada fiyatlar bir hayli yükseldi. Bazı ilaçları bulamıyoruz bile. İhaleye çıkıyoruz, firmalar katılmıyor. İlaçları bile eczanelerden azar azar temin ediyoruz. Bu bile bize zarar ettiriyor. Toplu alımlarda fiyatlar düşüyor ancak tek tek eczanelerden ilaç alınca aynı indirimi alamıyoruz” dedi.

DAHA FAZLA