Bağış şovunda gelinen nokta: 'Taahhüt ettiği miktarı yatırmayan ifşa edilecek'

Bağış şovunda gelinen nokta: 'Taahhüt ettiği miktarı yatırmayan ifşa edilecek'

Bağış kampanyasından birçok kişi kendi şirketi ya da temsil ettiği kurum adına bağışlarda bulunmuş ve 115 milyar 146 milyonun 528 lira toplanmıştı.

Deprem yardımları için yapılan ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında bağış yapan birçok kişinin taahhüt ettiği miktarları henüz ödemediği öğrenildi. Şu ana kadar taahhüt edilen 115 milyar 146 milyonun 528 liranın, 74 milyar 200 milyon lirası yatırıldı. Ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı belirtildi.

Maraş merkezli depremlerin ardından TV kanallarında ortak yayınla yapılan ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış kampanyasından birçok kişi kendi şirketi ya da temsil ettiği kurum adına bağışlarda bulunmuş ve 115 milyar 146 milyonun 528 lira toplanmıştı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, toplanan bu miktarın henüz 115 milyar 146 milyon 528 lirasının yatırıldığı belirtildi.

İLETİŞİME GEÇİLMİŞ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, yardım kampanyasına katılma sözü veren ve şu ana kadar ödeme yapmayanlarla iletişime geçtiklerini belirterek, “Bağış-yardım konusu isteğe bağlı, bir zorunluluk söz konusu değil. Söz verip sonradan bu sözünü yerine getirmeyenlerle ilgili etik ve ahlaki bir durum ortaya çıkıyor” dedi.

‘İFŞA EDİLECEK’

AFAD’ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların ‘ifşa” edileceği öğrenildi.