Bağdat'taki hükümet karşıtı eylemler devam ediyor: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Bağdat'taki hükümet karşıtı eylemler devam ediyor: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta başlayan ve birçok bölgeye yayılan hükümet karşıtı eylemlerin ikinci gününde polis yine saldırdı. Saldırı sonucu ölü sayısı 4’e yükseldi.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki hükümet karşıtı protestolar ikinci gününde sürdü. Dün olduğu gibi bugün de hükümet binasının bulunduğu Yeşil Bölge’ye girmek isteyen protestoculara polis saldırdı. Saldırı nedeniyle 1 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yan eylemcilerin örgütlendiği sosyal medya sitelerine erişim de engellendi.

Bağdat'taki El-Halani ve El-Endülüs meydanları başta olmak üzere birçok alanda düzenlenen eylemlere, güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi için kadınlar da katıldı. Buna rağmen güvenlik güçleri eylemleri dağıtmak için gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bağdat'ın güneyinde yer alan Zafaraniye bölgesinde, Tahrir, Tayaran, Hallani ve Endülüs meydanlarında ve kentin kuzeyindeki Eş-Şaab ile doğusundaki Belediyat bölgelerinde de eylemcilere polis saldırdı.

ZİKAR’DAKİ EYLEMDE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde düzenlenen protestolarda ise güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti ve eylemlerde ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Bunun üzerine eylemciler Zikar Vilayet Meclisini basarak binayı ateşe verdi.

KERKÜK'TE DE EYLEMLER DEVAM ETTİ 

Bağdat'ın yanı sıra başta Basra olmak üzere ülkenin güney kentlerinde dün başlayan yolsuzluk ve işsizlik protestoları Kerkük'e de sıçradı.

Kerkük kent merkezindeki valilik binası önünde toplanan onlarca kişi, yolsuzlukları durduramadığı ve işsizliğe çözüm getiremediği gerekçesiyle Bağdat hükümetini protesto etti.

Eylem nedeniyle valilik binası çevresinde üst düzey güvenlik önlemleri alınırken, bölgeye giden tüm yollar trafiğe kapatıldı.

SOSYAL MEDYAYA ERİŞİM DURDURULDU

Öte yandan eylemler yaygınlaşarak devam ederken sosyal medyaya erişim engeli geldi. Hükümet, Twitter, Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya mecralarına erişimi engelledi.