Bağdat'taki gösterilere polis saldırdı: 3 ölü, 35 yaralı

Bağdat'taki gösterilere polis saldırdı: 3 ölü, 35 yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yoksulluk ve yolsuzluklar nedeniyle yapılan hükümet karşıtı gösterilere polis saldırdı. Polis saldırısı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat ile ülkenin orta ve güney kentlerinde 25 Ekim'de başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Polisin bugünkü protestoya göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalesinde 3 kişi hayatını kaybetti.

Bağdat İl Sağlık Müdürlüğünden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın merkezinde yer alan Ahrar ve Sinek Köprüsü yakınındaki protestolar sırasında polisin müdahalesi sonucu 3 kişinin öldüğünü, 35'inin yaralandığını söyledi.

Söz konusu 3 kişinin, polisin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasının doğrudan başlarına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ülkede işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan eylemlerde şu ana kadar 300'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden eylemler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Hükümetin açıkladığı reform paketleriyle ikna olmayan halk, polisin protestolarda şiddet kullanılması talimatı vermekle suçladıkları Başbakan Adil Abdulmehdi ve yolsuzluk iddiaları gerekçesiyle hükümetin istifasını istiyor.