Bağcılar'da çok sayıda hasarlı bina olduğu ortaya çıktı

Bağcılar'da çok sayıda hasarlı bina olduğu ortaya çıktı

Bağcılar'da mühürlenerek tahliye edilen 2 binanın ardından çevredeki çok sayıda binanın da hasarlı olduğu ortaya çıktı.

Bağcılar Fatih Mahallesi 1757 Sokak'ta bulunan bitişik iki binanın sakinlerinin tahliye edilmesinin ardından sokaktaki bekleyiş sürüyor. Mühürlenen binalar aynı sitede bulunurken, bu binaları bitişik halde bulunan diğer binaların da neredeyse birçoğunun kolonlarında, kirişlerinde ve tavanlarında hasar bulunuyor. Dökülen betonun altında paslı ve çürümüş demirler görüldüğü binalarda yaşayanlar ise mühürlenerek boşaltılan iki binanın ardından evlerine girmeye korkuyor.

'NEREYE GİDECEĞİZ?'

Bitişik haldeki binaların kolonları ve tavanlarının da hasarlı olduğu, apartmanın kolonlarındaki sıvaların döküldüğü ve altından çürümüş, paslanmış demirlerin ortaya çıktığı görülürken, apartman sakini Temaşe Yıldırım bu durumun evlerinin içinde de olduğunu söyledi. Yıldırım, "Depremden sonra daha fazla oldu. 45 sene oldu bu binalar yapılalı. Korkmaz mıyım ben? Bir deprem olsa… Her gün deprem gibi duvardan aşağıya taşlar dökülüyor. Ne yapacağız? Nereye kaçacağız? Kaçacak delik yok. Siz bizim yerimizde olun, emekli insanlar nereye gider" diye konuştu.

'CAN TEHLİKEMİZ VAR'

Evinin içinde ve banyosunda hasar olan Yıldız Tok ise "Bayadır ev bu halde. Banyoda çocukların başını yıkadım çıktım, tavan üzerimize yıkılmak üzereydi. Kapıdan çıktık tavan yıkıldı.. Korkmaz mıyız, can tehlikemiz var burada" dedi. (DHA)

DAHA FAZLA